Közélet

Parkolóhelyek szűntek meg a buszmegálló áthelyezés miatt

Parkolóhelyek szűntek meg a buszmegálló áthelyezés miatt

2019. február 4., hétfő
Parkolóhelyek szűntek meg a buszmegálló áthelyezés miatt

A nagy buszmegálló felújítási láz áldozata lett az Ifjúsági Ház előtti trolimegálló, ugyanis azt áthelyezték a Novotelhez, míg a párját a Belvedere palota elé költöztették. Az áthelyezés következtében eltűntek a Belvedere előtti parkolóhelyek. Nem ez az egyetlen dolog, ami félresikerült a buszmegálló felújítások kapcsán.

Buszmegálló anomáliák Szegeden

A tavalyi év többek között a buszmegálló felújításról szólt Szegeden. A városvezetés sikerként propagálta a megállók felújítását, ugyanakkor a projekt leginkább a csúszások és a félresikerült dolgok miatt képezte a közbeszéd tárgyát. Nyáron a feldúrt megállók többségénél nem lehetett látni aktív munkavégzést. Júniusban, arra a kérdésre, hogy miért nem látni munkásokat a felújítás alatt álló buszmegállóknál, Botka László polgármester azt az érdekes magyarázatot adta,

hogy azért mert köt a beton.

Hangzatos főcím hirdette a Szegedi Tükör novemberi számában

, hogy határidőre az összes felújított buszmegálló elkészült a városban. Ezzel szemben több helyen is egy hónapos csúszás történt. Az uniós forrásból megvalósuló beruházásokat szeptember 24-én kellett volna befejezni. Ehhez képest az ingyenesen terjesztett Botka Lászlóhoz kötődő lap a címoldalán hozta, hogy határidőre elkészült minden. Majd erre a belső oldalon ráerősítve leírták, hogy október 24-én megtörtént a műszaki átadás átvétel.

Önkormányzati bojkott

November közepén kezdték el felújítani a Dugonics téri buszmegállót.

Mint arról beszámoltunk,

a protokollal ellentétben nem kaptunk közleményt az önkormányzattól az akkori forgalmi rend változásokkal kapcsolatban. A közlemény csak az önkormányzat által fenntartott és működtetett szeged.hu-n jelent meg – a delmagyar.hu-n sem találtunk erről cikket.

Ezáltal sokan nem értesültek arról, hogy kiveszik a forgalomból a buszmegállót.

Jó lövés, bedobás: mellé ment a pad a megállóban

A Dugonics téri buszmegálló az elmúlt hetekben is a közbeszéd tárgyát képezte:

érdekes módon a padot nem a fedél alá helyezték

, hanem attól kissé távolabb.

Ezt orvosolandó, pár nappal később odébb tolták a padot, hogy még véletlenül se legyen összefüggésben az a megállóval.

Mi a hiba a képen?

Áthelyezték a megállót, de miért?

A nagy buszmegálló felújítási láz áldozatául esett az Ifjúsági Ház trolimegállója, ugyanis azt áthelyezték a Novotelhez, a párját pedig a Belvedere palota elé költöztették. Az áthelyezés következtében megszűnt a Belvedere előtti parkoló, és ez kellemetlenséget okozott néhány autósnak.

A buszmegálló miatt megszűnt a korábbi parkolóhely. (Fotó: Kovács Ferenc)

- A Glattfelder Gyula téren dolgozom, korábban rendszeresen a Belvedere előtt parkoltam, de mióta áthelyezték a megállót kénytelen vagyok a Huszár Mátyás rakparton hagyni az autóm – kezdte olvasói levelét Nagyváradi Andor. – Számomra érthetetlen, hogy miért kellett átköltöztetni a megállókat, ugyanis ezzel csak azt érték el, hogy az a néhány autós, aki mindig a Belvedere előtt hagyta az autóját, most kénytelen új parkolóhely után nézni. Igazán kíváncsi vagyok, hogy mivel indokolják az áthelyezést – panaszkodott. Az új buszmegállók kapcsán feltűnik, hogy még nem látták el a város szerte elterjedt digitális utastájékoztató rendszerrel. Szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy miért helyezték át a megállókat, valamint azt is, hogy mikor szerelik fel a digitális kijelzőket, cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.

Nincs még kijelző a megállóban. (Fotó: Kovács Ferenc)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.