Közélet

Az egyetem szerint hülyeségeket állít a notórius feljelentő

Az egyetem szerint hülyeségeket állít a notórius feljelentő

2019. február 7., csütörtök
Az egyetem szerint hülyeségeket állít a notórius feljelentő
A rendőrség vizsgálja a Szeviép-székház bérlését – írtuk tegnap a Magyar Nemzet alapján. Az SZTE cáfolja a cikkben megjelenteket.

Az egyetem sajtóosztályától az alábbi levelet kaptuk:

"Az SZTE-nek a feladatellátáshoz kapcsolódóan 982 négyzetméternyi területre volt szüksége egy lejáró bérleti szerződésből fakadó helyigény, és egy új EU-s projekt elhelyezésének szükségessége miatt. Ekkora egybefüggő bérlemény kevés található Szegeden, és a legkedvezőbb ár / érték arányt csak a Római körúti irodaház tudta biztosítani intézményünk számára. A kiválasztásnál meghatározó szempont volt a legkedvezőbb bérleti díj, a parkolási lehetőség, a jó megközelíthetőség mind tömegközlekedéssel, mind gépjárművel, valamint az, hogy a szükséges felújításokat a bérbeadó elvégezte.

A bérleti jogviszony létesítése nem közbeszerzés-köteles, azonban a Szegedi Tudományegyetem a legjobb ár / érték arányú helyszínt választotta ki a kötelező MNV Zrt., és EMMI engedélyek beszerzése mellett, vagyis minden szabályos, és minden törvényes az irodaház-bérlettel kapcsolatban."

Vagyis az intézmény álláspontja szerinta szerződés a jóváhagyott időtartamra és áron, szabályszerűen és törvényesen került megkötésre.

"A Szegedi Tudományegyetem költségvetési szervként közpénzből gazdálkodik a jogszabályok maradéktalan betartásával, és a megfelelő állami szervek felügyelete mellett, így felelve meg az átlátható gazdálkodás követelményének" – állítják.

Emellett az is az átlátható működést támasztja alá az egyetem szerint, hogy közérdekű adatigénylés keretében a cikkben megszólaló Szabó Bálintnak már 2018 őszén kiadták a jelen levelünkben foglaltakat megerősítő dokumentáció, vagyis Szabó több hónapja valós, hiteles és egzakt információkkal rendelkezik az egyetem irodabérléséről. Végezetül levelükben "notórius följelentgetőnek" titulálják Szabót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.