Közélet

Már a rendőrség vizsgálja a Szeviép-székház bérlését

Már a rendőrség vizsgálja a Szeviép-székház bérlését

2019. február 6., szerda
Már a rendőrség vizsgálja a Szeviép-székház bérlését

Elrendelte a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Római Körút Irodaház Kft. között korábban létrejött bérleti szerződés ügyében – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István. Az ügyben október közepén maga Tényi tett feljelentést, amit bűncselekmény hiányára hivatkozva tavaly október 17-én a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség elutasított.

A Csongrád Megyei Főügyészség azonban hivatalból eljárva felülvizsgálta a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Tényi István feljelentését elutasító határozatát, majd hatályon kívül helyezte azt. Egyben a nyomozás elrendelésére utasította a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészséget. Tényi István lapunknak elmondta, hogy a helyi nyomozó hatóság elfogultság miatt a kizárását kérte az eljárásból, ezért a vizsgálatot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le. – A nyomozó hatóság a közelmúltban tanúként meg is hallgatott – tette hozzá. Az ügy hátteréről azt kell tudni, hogy az SZTE papíron tavaly szeptember 4. óta a Szeviép-ügy egyik vádlottja fiá­nak, Baranyi Dánielnek a cégétől, a Római Körút Irodaház Kft.-től bérel milliós értékben irodákat, olyanokat, amelyek korábban a Szeviép-csoport tulajdonában voltak. Mint ismert, a férfi apját, Baranyi Sándort a Szeviép-­ügyben hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szegedi Járásbíróság, akit csődbűntettben mondtak ki bűnösnek. Ami az SZTE és a Római Körút Irodaház Kft. között létrejött szerződést illeti, az egyetem két szintet és kilenc parkolót bérel a cégtől. A megállapodást három évre kötötték, euróban meghatározott négyzetméteráron. Érdekes körülmény, hogy miközben a szerződést szeptember 4-i dátummal kötötték meg, az egyik szintet június, a másikat pedig augusztus óta használja az SZTE. Ezek miatt felmerülhet a gyanú, hogy az SZTE pályáztatás nélkül, a lehetséges ingatlanok közül nem a legolcsóbbat kiválasztva, visszamenőlegesen és vélhetően szabálytalanul kötött bérleti szerződést az ingatlanra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.