Közélet

A legtöbb családot az autóvásárlási kedvezmény érdekli

A legtöbb családot az autóvásárlási kedvezmény érdekli

2019. február 12., kedd
A legtöbb családot az autóvásárlási kedvezmény érdekli
Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében a családtámogatás fejlesztésére helyezte a hangsúlyt. A nyártól hatályba lépő kedvezményekkel a nagycsaládosok élete is könnyebb lesz. A szegedieket a kedvezményes autóvásárlás érdekli leginkább.

Hétpontos akciótervet jelentett be Orbán Viktor az évértékelőjén, a tervek bevezetésével jelentősen csökkennének a többgyerekes családok terhei. Török Krisztina a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökségi tagja elmondta, hogy a vasárnapi évértékelő óta folyamatosan cseng az egyesület telefonja, az érdeklődők azt kérdezik, hogyan tudják igénybe venni a kedvezményeket.

„Hétfő délelőtt közel negyvenen hívták a NOE szegedi irodáját. Mindenki az autóvásárlásról érdeklődött, ugyanis most először van ilyen, hogy a legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány. A legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak.” – mondta Török Krisztina.

Hozzátette, nagyon jó ötletnek tartja azt is, hogy kiterjesztették 40 évig a házasságot kötő nők 10 millió forintos kedvezményes hitelét. „Manapság már nagyon kitolódik a gyermekvállalás. A legtöbb nő már harminc év felett vállalja első gyermekét, addig karriert épít, vagy elvégez még egy iskolát. Az, hogy negyven éves korig igénybe lehet venni ezt a támogatást, nagyon jó kezdeményezésnek tartom.” – tájékoztatott az elnökségi tag.

„Nekem is négy gyermekem van, és nem azért vállaltuk, hogy hátha jön valamilyen támogatás rájuk, vagy miattuk, de örömmel hallottam, hogy a négygyerekes anyukák mentesülnek a személyi jövedelemadó alól.„ – tette hozzá. Az SZJA mentesség az új támogatási formák közé tartozik ugyanis.

A nagycsaládosok folyamatosan szembesültek eddig azzal a problémával, hogy a gyermekeiket kis túlzással, de már a születésük után bölcsődébe kellett íratni, hogy fent tudják tartani a helyét.

Török Krisztina hangsúlyozta, hogy a bölcsőde egy választható opció. Nem kötelező élni vele, de lesznek olyan családok, akiknek óriási segítség lesz, mert így az anyukák is vissza tudnak térni hamarabb a munka világába.

Orbán Viktor vasárnap kiemelte: három év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyet létesítenek. Az év végéig ebből megépítenek 10 ezret, 2020-ban és 2021-ben pedig további 5, illetve 6 ezret. Ez azt jelenti, hogy 2022-re minden szülő, ha akarja, bölcsődébe viheti a gyermekét. A NOE-nak tizenkétezer tagja van országosan, a feladatuk most az, hogy minden régióban felvilágosítást adjanak a nagycsaládosoknak a rájuk váró lehetőségekről, és a megfelelő helyre irányítsák az érdeklődőket, hogy meg is kapják a támogatásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.