Közélet

Melegség érzékenyítő programot szerveznek az iskolákba Szegeden

Melegség érzékenyítő programot szerveznek az iskolákba Szegeden

2019. január 15., kedd
Melegség érzékenyítő programot szerveznek az iskolákba Szegeden

„Melegség és megismerés” címmel érzékenyítő képzést szervez a szegedi LMBT közösség tanároknak és segítő szakembereknek. Ezt a programot népszerűsítő videót töltött fel a közösség a Facebook-oldalára, amit aztán a Szegedi Civil Háló – amely a kormánnyal szembeni ellenállás helyi főszervezőjének számít - is megosztott.

A Melegség és megismerés a Labrisz Leszbikus Egyesület és aSzimpozion Egyesületközös iskolai nem-formális nevelési programja. A programban speciálisan képzett önkéntesek dolgoznak, sokuk pedagógus vagy pszichológus végzettségű. Két meleg felnőtt – lehetőség szerint egy férfi és egy nő – vállalkozik arra, hogy beszélget a fiatalokkal a melegségről, saját történetén, életeseményein is szemléltetve azt, milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy meleg fiatalnak, felnőttnek, mit jelent a melegség a hétköznapokban. A foglalkozásokat tanároknak, diákoknak és cégeknek ajánlják a szervezők. https://www.youtube.com/watch?v=VycK5daEEGE Megkerestük ez ügyben Tarnay Kristóf Ábelt, a Szegedi Civil Háló alapítóját, aki portálunknak elmondta: az LMBT közösség egy fontos problémára kínál megoldást, ezért érezte fontosnak, hogy közzé tegye a Civil Háló oldalán is a videót.

- Úgy gondolom, hogy egy fontos problémára kínál megoldást a szegedi LMBT közösség képzése, ezért az oldalunkon való megosztással igyekszem segíteni, hogy minél több emberhez eljusson – fogalmazott Tarnay. Hozzátette, a szegedi LMBT Közösségért csoporttal jó kapcsolatot ápol a Civil Háló, az általuk szervezett"Gondolj másképp a jövőre!" című, szemléletformáló rendezvénysorozat decemberi rendezvényén Halászi Krisztina, a szegedi LMBT Közösségért tagja volt a meghívott vendég.

Szerettünk volna részletes tájékoztatást kapni a szegedi LMBT közösségtől a kezdeményezéssel kapcsolatban, azonban későbbre ígértek választ. A közösséggel már korábban is foglalkoztunk.

Még tavaly júniusban megírtuk

, hogy

nem kizárt, hogy hamarosan Szegeden is lesz Meleg Büszkeség Napja.

Erről a szegedi LMBT szervezet már tavaly egyeztetett a fővárosi szervezőkkel - tudtuk meg akkor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.