Közélet

Kicsi Pride: Van esély egy szegedi melegfelvonulásra

Kicsi Pride: Van esély egy szegedi melegfelvonulásra

2018. június 22., péntek
Kicsi Pride: Van esély egy szegedi melegfelvonulásra

A Budapest Pride nem csak időben, hanem a térben is terjeszkedni kezdett. Erről a szegedi LMBT szervezet már tavaly egyeztetett a fővárosi szervezőkkel. Egyelőre azonban még a szegedi melegeket is megosztja a városi felvonulás ötlete, de nem kizárt, hamarosan Szegeden is lesz Meleg Büszkeség Napja.

Szeged erőteljesen rácsatlakozik idén is a Budapest Pride eseményeire. A helyi LMBT szervezet már tavaly egyeztetett a budapesti szervezőkkel, így végül a Pride Fesztiválhoz kapcsolódó egyéb programok Szegedet is elérték. Idén sincs ez másként! Szegedre négy programot szerveztek idén. Ezek közül 3 már le is futott. A filmklub június 6-án volt a Belvárosi moziban, a Keresztények a melegekért csoport istentisztelete június 9-én, illetve június 15-én a Somogyi-könyvtárban volt egy könyvbemutatók kapcsán egy beszélgetésük. A negyedik programot június 27-re szervezik, amikor a Társaság a Szabadságjogokért szervezet tart előadást a Grand Caféban. Vannak azonban nagyobb szabású tervek is!

Jövőre Szegeden is lesz melegfelvonulás?

Lapunkhoz eljutott, megbízható forrásból származó információk szerint nem kizárt, hogy jövőre Szegeden is lesz melegfelvonulás. Többen szorgalmazzák ezt, hiszen köztudott, hogy Szegeden komoly melegközösség él, a város pedig nyitott a másságra.

"Már egy éve folyik egy belső diskurzus arról, hogy mennyien támogatnák azt, ha itt a városban is megszerveznénk a Meleg Büszkeség Napját, illetve a Pride apropóján egy szegedi felvonulást. Szeged befogadó város, számos meleg barátunk költözött ezért ide, több ezer fős közösségről beszélhetünk"

- mesélte büszkén lapunknak egy informátorunk, aki maga is támogatná a szegedi felvonulást. A szegedi LMBT szervezet szerint azonban nem mindenki lelkesedik a felvonulás ötletéért "házon belül". - Egyelőre nincs egységes álláspontunk az ügyben. Ami biztos, hogy az eddigi vonalat megtartjuk. A fesztivál nálunk is egy hónapos lesz, és többnyire kulturális programokkal töltjük fel ezt az időszakot - tudtuk meg a szervezet egyik vezetőjétől, aki azt kérte, a nevét ne írjuk le. A helyi önkormányzatot is felkerestük kérdéseinkkel, hogy ők támogatnák-e a felvonulást, de válasz helyett inkább a rendőrséghez irányítottak bennünket. Cikkünket a Facebookon tudja kommentelni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.