Közélet

Háborognak az utasok a Dugonics téri buszmegálló „felújítása” miatt

Háborognak az utasok a Dugonics téri buszmegálló „felújítása” miatt

2018. november 20., kedd
Háborognak az utasok a Dugonics téri buszmegálló „felújítása” miatt

Sokan nem értesültek arról, hogy kiveszik a forgalomból a buszmegállót.

- Megáll az ember esze! Egyszerre bontottak föl mindent, ez a legnagyobb baj – fakadt ki az elégedetlen utas a hétfő reggeli járaton. - De hát ott nem is csinálnak semmit – reagált utastársa felvetésére egy idős hölgy. A videóban elhangzó párbeszédből kiderül, hogy az utasok nincsenek teljesen tisztában a forgalmi rendváltozásokkal, ami nem is csoda,

hiszen az önkormányzat csak a saját híveit kívánta tájékoztatni ez ügyben.

https://youtu.be/WDhnbAKlKYg - Elképesztő arcátlanságnak tartom, hogy meghirdetik a buszmegálló felújítását – ezáltal kiveszik a forgalomból az egyik legfontosabb belvárosi megállót – és közben pedig nem csinálnak semmit. A Tisza Lajos körutat mikor fejezik már be?! Még kész sincsenek az előző feladatukkal, de máris egy újabb fába vágják a fejszéjüket. Hihetetlen, ami a városban zajlik – panaszkodott nekünk a 62 éves Ilosvainé. - Az ember azt hinné, hogyha lezárnak egy buszmegállót, akkor azt azért teszik, mert valamit dolgoznak rajta. Nem értem, hogy miért zárták le, azt meg pláne nem, hogy miért nem tájékoztatták erről az utasokat. Petőfitelepről járok be dolgozni minden reggel, legtöbbször a 20-as busszal szoktam bejönni a városba, és általában a Lófaránál szoktam leszállni. Hétfő reggel megdöbbenve tapasztaltam, hogy az említett járat nem állt meg a megállóban. A buszon semmiféle tájékoztatás nem volt erről. Ez egy óriási szervezési hiányosság – osztotta meg velünk élményét a 34 esztendős Kovács Bálint.

Hirtelen észbe kaptak?

Tegnap késő este osztotta meg Facebook-oldalán a megállóhely áthelyezéssel kapcsolatos közleményt a Szegedi Közlekedési Kft. Konkrétan eltelt egy teljes nap úgy, hogy a buszmegálló ki volt vonva a forgalomból és erről nem tájékoztatták kellőképpen az utasokat.

A Hétfő délutáni fotókon jól látható, amint többen is várják a lófaránál a buszokat – mind hiába.

Szeretnénk megtudni az önkormányzattól, hogy a protokollal ellentétben, miért nem küldtek nekünk közleményt az újabb forgalmi rendváltozásokról. Cikkünk megjelenéséig természetesen ezúttal sem válaszoltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.