Közélet

Rókatetem a Csongrádi sugárúton

Rókatetem a Csongrádi sugárúton

2018. október 4., csütörtök
Rókatetem a Csongrádi sugárúton

Olvasónk jelezte, hogy valószínűleg a Rókuson többször is látott rókát tegnap este valaki elüthette.

Az állat teteme a Csongrádi sugárút végén fekszik az úton. Olvasónk szerint ez az róka, ami korábban még

embereket is kergetett

Szegeden. Az állat valószínűleg megrémülhetett, így került az autók kereke alá. A neve elhallgatását kérő olvasónk hozzátette, hogy ez az eredménye annak, hogy

hiába jelezték többször a róka jelenlétét, de senki a "füle botját" sem mozgatta.

A Szegedi Vadásztársaságtól Vörös László vadászmester arról tájékoztatta újságunkat, hogy az elütött rókáról már ők is tudnak, és a tetem elszállítása már folyamatban van, de ez egyébként nem az ő feladatuk lenne.

„A belterületen lévő állattetemek elszállítása elméletileg a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft-hez tartoznának. Mi egyébként elszoktuk vinni az állattetemeket, ha érkezik hozzánk bejelentés, de belterületen ez nem a mi feladatunk lenne. Az egyébként, hogy a sintér, illetve az SZKHT, akikhez a sintér ránk hárítja a felelősséget.”

- mondta Vörös László. Kérdéseinkkel megkerestük a környezetgazdálkodási Kft-t, válaszukkal frissítjük a cikket. FRISSÍTÉS Makrai László, az SZKHT igazgatója szerint a vadtetemekkel kapcsolatos ügyek a vadásztársasághoz tartoznak.

„Mi erről a konkrét esetről még nem kaptunk értesítést, amennyiben kapunk bejelentést, ki is megyünk, és elszállítjuk. Ha a sofőrjeink nem látják meg, vagy nem hívnak minket, akkor nem tudunk róla, így nem is tudjuk elszállítani. Egyébként a vadtetemek, vadkárok ügyében egyértelműen a vadásztársaság az, ami felelős.”

- közölte Makrai lászló

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.