Közélet

Megtudtuk, ezért dolgoznak éjjelente a Szilléri sugárúton

Megtudtuk, ezért dolgoznak éjjelente a Szilléri sugárúton

2018. október 16., kedd
Megtudtuk, ezért dolgoznak éjjelente a Szilléri sugárúton

Múlt héten megírtuk, hogy a Szilléri sugárút lakói éjjelente nem tudnak aludni a nagy zajjal járó munkálatok miatt. Az építést kivitelező cég közleménye szerint, a munkások éjjel gyorsabban tudják végezni a feladatukat, amely ilyenkor mérsékeltebblakossági teherrel jár.

A

múlt heti cikkünk

alatti kommentmezőben többen is arra panaszkodtak, hogy nappal nem látnak folyamatos munkavégzést a Szilléri sugárúti építési területen, éjjelente viszont megállás nélkül dübörögnek a légkalapácsok. A kivitelező cég, erre a jelenségre vonatkozó kérdésünkre meglehetősen diplomatikust választ adott. "A kivitelezésben vannak olyan folyamatok, amikor a továbbépítéshez valamilyen engedély vagy jóváhagyás beszerzése szükséges (például eltakarási engedély vagy közmű szakfelügyelet kérése). Az ilyen esetekben előfordulhat rövidebb várakozási idő. Ezeket az organizációval próbáljuk a lehető legrövidebb időintervallumra csökkenteni, de az engedély elbírálására szükséges időre nincs ráhatásunk" – olvasható a kivitelező KÉSZ Kft. közleményében.

Éjjel gyorsabban megy a munka

"A nappali órákban, különösen a városi körülmények között a kivitelezés valós terhet jelenthet a lakosság számára. Ebben mindig is kérjük a lakosság megértését.

Azonban van olyan eset, amikor az éjszakai munkavégzéssel tudja a kivitelező mérsékelni a korábban említett lakossági terhet, és gyorsítani a munkát. Mi is így teszünk, amikor éjszaka végzünk bizonyos részfeladatokat.

Ilyenkor azonban minden esetben szem előtt tartjuk a projekt helyszínén érvényes csendrendeleti szabályokat" – írják.

Ezek alapján, nem minősülnek lakossági tehernek azok az álmatlan éjszakák, amelyekkel nap, mint nap meg kell küzdeniük a Szilléri sugárút lakóinak.

Bő két hétig tart még az építkezés

A közleményük végén megjegyzik, hogy a projekt műszaki zárásának kezdete november 5. Ezt követően a vállalkozónak 30 nap áll rendelkezésére, hogy a felmerülő hibákat javítsa úgy, hogy az a rendeltetésszerű használatot már nem akadályozhatja. Vagyis tervezetten december hónapban teljesen befejeződik a projekt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.