Közélet

Bűnmegelőzést tanul félszáz szegedi egyetemista

Bűnmegelőzést tanul félszáz szegedi egyetemista

2018. október 22., hétfő
Bűnmegelőzést tanul félszáz szegedi egyetemista

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a 2018/19-es tanév I. félévében is meghirdette általános prevenciós ismeretek elnevezésű, kreditpontot érő megelőzési kurzusát a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára. A tantárgyat 51 egyetemi, illetve főiskolai hallgató vette fel. Az új tanévtől a rendőrök mellett külső előadók, köztük a társszervek képviselői is részt vesznek az oktatásban.

A program tematikájában a hagyományoknak megfelelően megtalálhatók az áldozatvédelmi- és bűnmegelőzési ismeretek, a közlekedés- és vízbiztonság, a megelőző vagyonvédelem, az internetbiztonság, és a drogprevenciós tudnivalók is. Ahallgatók a megelőzési kurzus keretében megismerkedhetnek a külföldi munkavállaláshoz kapcsolódó prevenciós tudnivalókkal, és a rendőrségi pszichológus gyakorlati tapasztalataival is. Újdonság, hogy a „112-es” szakmai együttműködéshez kapcsolódva ebben a félévben a Mentőszolgálat és a Katasztrófavédelem tevékenysége, feladatai is szerepelnek az oktatási anyagban. A társszervek képviselői közül október 17-én Hallai Zsolt tű. alezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője tartott előadást ahallgatóknak. Az alezredes egyebek mellett ismertette a katasztrófavédelem szervezeti felépítését, és a napi működés során felmerülő feladatokat. Kiemelte a katasztrófavédelem fő tevékenységeit, az egyes osztályokon végzett munka jelentőségét. A diákok érdeklődve hallgatták a megelőzéshez kapcsolódó tudnivalókat, valamint a tűzoltók által végzett beavatkozások jellegének, folyamatának bemutatását is.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.