Közélet

Újra élőben leshetjük a Partfürdő kikötőjét

Újra élőben leshetjük a Partfürdő kikötőjét

2018. május 12., szombat
Újra élőben leshetjük a Partfürdő kikötőjét

Visszakerült a helyére, az a webkamera, amelyet korábban az árvíz miatt szereltek le. Kipper György, a Partfürdő kikötőjének üzemeltetője, elárulta nekünk, hogy mi mindenre jó nekünk ez az eszköz.

A

2016 januárja óta működő kamera

képén élőben nézhetjük a Partfürdő egy pontját, egész pontosan azt részét, ahol az a kikötő működik, amiről korábban már olvashattak nálunk

egy cikket

.

A kamerát az Időkép.hu oldalon érhetik el: https://www.idokep.hu/webkamera/vitorlaskikoto1

György úgy véli, hogy ez a kamera minden szegedi számára hasznos lehet, hiszen ezen keresztül nem csak úgy látjuk az időjárást, mintha csak kinéznénk az ablakon. A víztükör felszínén megfigyelhetjük milyen a szél, ha esőfelhő közeledik, már egész messziről látható, és nem utolsó sorban, ha éppen akkor pillantunk rá, mikor forgalom is van náluk, egy kikötő életébe is belenézhetünk.

Ha azt hinnénk, hogy Szegednek nincs, vagy alig van vízi forgalma, nagyon tévedünk.

Egyrészről az egyetemi hallgatóknak tartanak oktatást, melynek a gyakorlati része a kamerán is megfigyelhető kikötőből indul. Ennek a gyakorlati oktatásnak lehetünk tanúi ma délután, illetve holnap délelőtt, ha a kamera felvételét vizslatjuk. Hétvégén pedig a kishajós képzést láthatjuk majd a kamerán keresztül, amennyiben az időjárás is úgy akarja. György meg is jegyezte nekünk, hogy a kamera elsődleges célja, természetesen a vagyonvédelmi szempontok mellett, hogy a vitorlázni vágyók információkat kaphassanak arról, hogy mikor alkalmas az időjárás a programokra. Ehhez fűzte még hozzá azt is, hogy a kamera mellett figyelmeztető jelzés is áll arról, hogy az egy kamerával megfigyelt terület. Vitorlás és kisgéphajóra is havi rendszerességgel indít György tanfolyamokat, valamint az illetékes hatóságok szintén havi rendszerességgel, minden hónap első keddjén, biztosít vizsgázási lehetőséget ezekből Szegeden. A következő tanfolyam jövőhét pénteken indul, aminek részleteiről a

Szegedi Vitorlások - Tiszavirág Sportegyesület

elérhetőségein érdeklődhetünk. Ám ha csak nézelődni szeretnénk, úgy azt kényelmesen otthonról a fotelünkből, vagy akár a mobilunkról bármikor és bárhonnan megtehetjük a webkamerának köszönhetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.