Balhé

György elintézi, hogy szörfözni is lehessen a Tiszán

György elintézi, hogy szörfözni is lehessen a Tiszán

2018. április 23., hétfő
György elintézi, hogy szörfözni is lehessen a Tiszán

A partfürdőn üzemelő közforgalmi kikötőt nem csupán hasznos, de még a szórakozásra is ad lehetőséget, mégis akad olyan, akinek ez szúrja a szemét.

Miután felhívta szerkesztőségünket egy aggódó szegedi polgár, aki szerint áldatlan állapotok uralkodnak a Partfürdőn, kíváncsian le is ellenőriztük állításait. A betelefonáló azt állította, hogy patkányok rohangásznak a kikötő környékén, és szó szerint egy tyúkudvarhoz hasonlította a területet.

Ám állításai közül nem is ez volt az, amire igazán felfigyeltünk. Elmondása szerint Kipper György a Tiszavirág Sportegyesület elnöke úgy üzemelteti a kikötőjét, hogy a Partfürdő üzemeltetői felé tartozása van.

Csakhogy ezekből semmi sem igaz.

Kiérkezésünkkor Kipper György is a helyszínen volt, ugyanis a kikötők 10 évenkénti esedékes felülvizsgálatára várt éppen, így volt alkalmunk személyesen is megérdeklődni tőle, hogy igazak-e, amiket hallottunk. A kikötő vezetője készségesen elárult nekünk mindent, amire kíváncsiak voltunk.

Hátralékai nincsenek, a Partfürdővel aktív szerződése van, de még az olyan rendezvények, mint a SZIN szervezőivel is együttműködik. Gyakorlatilag neki senkivel sincs gondja, egy embert kivéve.

Érdeklődött, hogy ki volt az, akitől mi ilyesmiket hallottunk. Habár mi nem árultuk el a telefonáló nevét, Györgynek volt egy jó tippje a személyre, ugyanis ismer ő a Partfürdőn olyan személyt, aki sok borsot tör az orra alá. A sportegyesület vezetője ahhoz, hogy a kikötő használható legyen, rendbe tetette a partot. Ahogy ő fogalmazott, korábban olyan susnyás volt ott, amitől lehetetlen lett volna egy normális közforgalmi kikötőt üzemeltetni. Ezen kívül György még hozzátette, hogy patkányok a kikötőjében biztos nincsenek, legfeljebb vakondokat lehet találni.

Tény, hogy jelenleg még gaz és nagy fű fogadja azokat, akik a kikötőt szeretnék használni, de György ígérete szerint május elsejére már minden rendeződni fog, és a vízi-sportok szerelmeseinek fog kedvezni az a kikötő, amit egyébként a vízimentők is használnak. Érdekességképp még azt is megtudtuk, hogy ezidáig a Tiszán tilos volt szörfözni, de ettől a szezontól, ha minden összejön, már arra is lesz lehetőség, és még csak nem is kell egyesületi tagnak lennünk ahhoz, hogy használhassuk a kikötőt, ha egyszer már a Partfürdő belépőjét kifizettük. Természetesen, ha a hajónkat, vagy a szörfdeszkánkat szeretnénk ott tárolni, annak van díja, de György minden érdeklődőt szeretettel vár a kikötőbe, ahol még vitorlázási oktatáson is részt vehetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.