György elintézi, hogy szörfözni is lehessen a Tiszán

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A partfürdőn üzemelő közforgalmi kikötőt nem csupán hasznos, de még a szórakozásra is ad lehetőséget, mégis akad olyan, akinek ez szúrja a szemét.

Miután felhívta szerkesztőségünket egy aggódó szegedi polgár, aki szerint áldatlan állapotok uralkodnak a Partfürdőn, kíváncsian le is ellenőriztük állításait. A betelefonáló azt állította, hogy patkányok rohangásznak a kikötő környékén, és szó szerint egy tyúkudvarhoz hasonlította a területet.

Ám állításai közül nem is ez volt az, amire igazán felfigyeltünk. Elmondása szerint Kipper György a Tiszavirág Sportegyesület elnöke úgy üzemelteti a kikötőjét, hogy a Partfürdő üzemeltetői felé tartozása van.

Csakhogy ezekből semmi sem igaz.

Kiérkezésünkkor Kipper György is a helyszínen volt, ugyanis a kikötők 10 évenkénti esedékes felülvizsgálatára várt éppen, így volt alkalmunk személyesen is megérdeklődni tőle, hogy igazak-e, amiket hallottunk.

A kikötő vezetője készségesen elárult nekünk mindent, amire kíváncsiak voltunk.

Hátralékai nincsenek, a Partfürdővel aktív szerződése van, de még az olyan rendezvények, mint a SZIN szervezőivel is együttműködik. Gyakorlatilag neki senkivel sincs gondja, egy embert kivéve.

Érdeklődött, hogy ki volt az, akitől mi ilyesmiket hallottunk. Habár mi nem árultuk el a telefonáló nevét, Györgynek volt egy jó tippje a személyre, ugyanis ismer ő a Partfürdőn olyan személyt, aki sok borsot tör az orra alá.

A sportegyesület vezetője ahhoz, hogy a kikötő használható legyen, rendbe tetette a partot. Ahogy ő fogalmazott, korábban olyan susnyás volt ott, amitől lehetetlen lett volna egy normális közforgalmi kikötőt üzemeltetni. Ezen kívül György még hozzátette, hogy patkányok a kikötőjében biztos nincsenek, legfeljebb vakondokat lehet találni.

Tény, hogy jelenleg még gaz és nagy fű fogadja azokat, akik a kikötőt szeretnék használni, de György ígérete szerint május elsejére már minden rendeződni fog, és a vízi-sportok szerelmeseinek fog kedvezni az a kikötő, amit egyébként a vízimentők is használnak.

Érdekességképp még azt is megtudtuk, hogy ezidáig a Tiszán tilos volt szörfözni, de ettől a szezontól, ha minden összejön, már arra is lesz lehetőség, és még csak nem is kell egyesületi tagnak lennünk ahhoz, hogy használhassuk a kikötőt, ha egyszer már a Partfürdő belépőjét kifizettük. Természetesen, ha a hajónkat, vagy a szörfdeszkánkat szeretnénk ott tárolni, annak van díja, de György minden érdeklődőt szeretettel vár a kikötőbe, ahol még vitorlázási oktatáson is részt vehetünk.

Előző sztori

Nem fog az ebola a magyar orvoson!

Következő sztori

Tárgyal de titkolózik terveiről a bukott parlamenti ellenzék