Közélet

Iható, de sok helyen büdös a szegedi ivóvíz

Iható, de sok helyen büdös a szegedi ivóvíz

2018. március 12., hétfő
Iható, de sok helyen büdös a szegedi ivóvíz

Hasfájás, hasmenés, bőrszárazság, sebesedés, és fura szagok. Durva, de ezek a panaszok mind a szegedi ivóvíz minőségéről szólnak.

Jogosnak gondoljuk, hogy ha fizetünk egy szolgáltatásért, vagy áruért, akkor az a lehető legjobb legyen. Különösképp fennáll ez az elvárásunk a vízzel szemben, amiből a napi ajánlott bevitel minimum két liter. A szegedi lakosok közül mégis sokan arra panaszkodnak, hogy az ivóvizünk gyakorlatilag fogyaszthatatlan, legalábbis felforralás nélkül. Ez pedig, mivel nem egy harmadik világbeli országban élünk, nem tűnik normálisnak. A csapvíz fogyasztása helyett sokan már inkább csak palackozott ásványvizet isznak, de a vízszámlánkban hónapról hónapra mégis megjelenik az ivóvíz díja.

Forrás: Facebook - Szegeden láttalak

A Szegedi Vízmű oldalán egyből olyan híreket olvashatunk, amik az ivóvíz minőségének javításáról, illetve a probléma okairól szólnak.

Arra, hogy miért termálvíz-szagú az ivóvizünk azt a választ találjuk, hogy tavaly márciusban kezdték el működtetni az ivóvíz telepeiken az új ivóvíz tisztítási technológiát, ami miatt a víz összetétele megváltozott a korábban megszokotthoz képest. Továbbá azt is írják, hogy ez a megváltozott víz könnyen leoldhatja a rendszer faláról a lerakódásokat, amik miatt sárgás, és rossz szagú lehet a víz.

A Szegedi Vízmű a fejlesztéseikről szóló hírekben egyértelműen kijelenti, hogy ettől az ivóvíz, fogyasztásra alkalmas, az egészségre nem ártalmas.

Az új tisztítótelep kapuit, a víz világnapja alkalmából, március 23-án, pénteken reggel 9 órakor az érdeklődők előtt még ki is nyitják. A nyílt napon mindenki tájékozódhat arról, hogyan és mivel tisztítják a vizet, ezzel a Szegedi Vízmű úgymond tiszta vizet önthet a pohárba.

Balaton Krisztina a Szegedi Vízmű kommunikációs vezetője, megosztotta velünk, hogy feléjük is sok panasz érkezik, de ezeknek a száma az utóbbi időben már csökkent. Bővebb tájékoztatást, hogy mivel és hogyan kezelik az ivóvizünket, az ígéretek szerint a víz világnapján rendezett nyílt napon fogunk majd kapni. Amint friss információkhoz jutunk, azokat közöljük olvasóinkkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.