Közélet

Közösségi napot tartottak Újszentivánon a helyi Fidesz szervezésében+ FOTÓK

Közösségi napot tartottak Újszentivánon a helyi Fidesz szervezésében+ FOTÓK

2017. szeptember 17., vasárnap
Közösségi napot tartottak Újszentivánon a helyi Fidesz szervezésében+ FOTÓK

Hangulatos közösségi nappal kedveskedett az újszentiváni Fidesz-csoport a település lakosainak. Tóth Zoltán, a település Fidesz-csoportjának nemrégiben újraválasztott elnöke hangsúlyozta: napjainkban különösen is komoly aktualitása van az összetartásnak és közösségünk összekapaszkodásának.

Újszentiván lakosságának apraja és nagyja, gyermekek és családjaik, idősek és fiatalok egyaránt megjelentek a település „Epres-kert” elnevezésű rendezvényházában, ahova a szervezők jó hangulatban hazavártak mindenki vasárnap. A csaknem 200 fős rendezvény házigazdája

Tóth Zoltán

, a helyi Fidesz-csoport elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Az elnök megjegyezte, a település valamennyi tagja számára fontos a közösség, amelynek most különösen is komoly szerepe és feladata van. Köszöntötte a rendezvényen megjelent honvédeket is. Utalt arra, hogy a Magyar Honvédségnek és a határvédőknek mennyire komoly szerepük van abban, hogy mindenki biztonságban érezheti saját magát és családját itt a határhoz közel is. Ugyanakkor kitért arra, hogy az előttünk álló időszak egyik legfontosabb tétje ezzel összefüggésben az, biztonságban tudhatjuk-e nemzetünket, folytathatjuk-e azt az építkezést, melyet a Fidesz-KDNP vezette kormányzat megkezdett Magyarországon. A megnyitón többek közt elhangzott, hogy a jelenlegi kormányzat a család és szociálpolitika, az államadósság csökkentése, valamint a szuverén nemzetállamiság megőrzéséért tett erőfeszítéseiben összehasonlíthatatlanul többet munkát végzett és több eredményt ért el, mint bármely más kormányzat. A 2018. évi választások legfontosabb tétje tehát éppen az, hogy folytathatjuk-e a megkezdett utat, és az Európát fojtogató migrációs áradattal szemben képesek maradhatunk-e nemzetállamiságunk, önazonosságunk, magyarságunk megőrzésére és megtartására. Az ilyen közösségi alkalmak során lehetőségünk van megosztani egymással gondolatainkat, éreztetni egymással az összetartás nélkülözhetetlen erejét, és biztosítani egymást a szolidaritásáról, mely összetartja és erőssé teszi a település közösségét. Az újszentiváni Fidesz-csoport a jövőben is az itt élők érdekeiért fog küzdeni – üzenték a résztvevőknek a rendezvény megnyitóján.

A helyi Fidesz-csoport munkáját, a település érték- és hagyományőrző tevékenységében nyújtott aktivitását méltatta köszöntő beszédében

Putnik Lázár

polgármester is, aki családjával együtt ugyancsak részt vett a jó hangulatú közösségi napon. Kiemelte, hogy a település számára fontosak a hagyományok, a közösségi együttlétek és az a hangulat, melyben mindenki méltán érezheti magát otthon. A polgármester köszönetét fejezte ki Tóth Zoltán elnöknek az ilyen programok megvalósításában nyújtott odaadásáért és szervezéséért. Újszentiván községében kiváló együttműködésben dolgozik együtt a helyi Fidesz-csoport és a települést vezető polgármester. A vasárnapi közösségi nap hangulata és programjai is azt támasztották alá, hogy mennyire fontosak a személyes találkozások, a beszélgetések és az a fajta önfeledt közösségi együttlét, melyben mindenki jól érezheti magát. A „Nyárbúcsúztató közösségi napon” számtalan programmal várták az odaérkezőket. Volt „süss otthon finomat” házi sütemények nevezése és zsűrizése, színpadi műsorok, amelyeken fellépett többek közt a Tiszaszigeti Mazsorettcsoport, de az Újszentiváni Nyugdíjasklub műsora, valamint az Újszentiváni Színjátszókör produkciója is hatalmas sikert aratott. Élményekkel teli családi vetélkedők és sorversenyek, csocsó, kiállítások, labdajátékok, foci, gyermeksarok, ugrálóvár, arcfestés is várta az érdeklődőket. A napot egy fergeteges hangulatú élő zenés házibulival zárták a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.