Közélet

Főszerepben a halászlé - Elkezdődött a XXI. Halfesztivál

Főszerepben a halászlé - Elkezdődött a XXI. Halfesztivál

2017. szeptember 1., péntek
Főszerepben a halászlé - Elkezdődött a XXI. Halfesztivál

Péntektől vasárnapig a halászlé lesz a főszereplő a Tisza két partján, a belvárosi Huszár Mátyás rakparton és az újszegedi Partfürdőn megrendezett XXI. Nemzetközi Tiszai Falfesztiválon.

Nagyszabású ünnepe ez a szegedi halászlének, a halfőzők fakanállal és bográccsal felfegyverkezve küzdenek meg egymással, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát. A Múzeum előtti Vízi bástyán felállított Óriás Bográcsban a legjobb féle szegedi halászlé fő, amihez a paprikát az égből hozza a szegedi boszorkány annak rendje és szegedi módja szerint, ahogy a hagymát csakis Makóról hozzák a Maroson át a tutajjal. Nem csak a hagyományos ízek, hanem a magyar kézműves termékek színe-java is felvonul a Tisza-parton: az ország minden szegletéből idesereglett kézművesek portékái kerülnek terítékre, színesítve a rendezvény kínálatát és hangulatát. Pénteken az Irigy Hónaljmirigy koncertje szórakoztatja a közönséget, de musical és operett show-t is láthatnak és hallhatnak a fesztiválra kilátogatók a hétvége során. Szombaton a SZEGEDma Klub is kitelepül a fesztiválra, ahol halászlével és sült keszeggel várják a vendégeket. A részletes programot

ITT

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.