Közélet

A választási rendszert értékeli a Nézőpont a Móra-szakkollégiumban

A választási rendszert értékeli a Nézőpont a Móra-szakkollégiumban

2017. szeptember 15., péntek
A választási rendszert értékeli a Nézőpont a Móra-szakkollégiumban

A magyar választási rendszer a 2018-as országgyűlési választás tükrében címmel egyetemi hallgatók, oktatók, valamint a Nézőpont vezetői beszélnek majd a 2011-ben elfogadott választási rendszerről az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumban.

A tudományos értekezésre szeptember 21-én, csütörtökön 14 órától várják az érdeklődőket az újszegedi Móra-szakkollégiumban. A workshop témája a 2011-ben elfogadott választási rendszer értékelése, valamint a pártrendszerre és a pártversenyre gyakorolt hatásainak vizsgálata. A rendezvényen a 2018-as választáson induló pártok lehetséges választási stratégiáit is elemzik az előadók. A konferencián elsőként a rendezvény szervezői mutatkoznak be, vagyis a Nézőpont Csoport, az SZTE-ÁJTK Politológiai Tanszék, az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium és a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete (SZTEP). A rövid beszámolókat követően a hallgatóké a terep, az SZTE négy fiatalja mutatja be tudását, szóba kerülnek majd kisebb pártok, az európai rendszerek, a politikai szocializáció, valamint a kampányfinanszírozás is. A workshop a hallgatói panelt követően kerekasztal-beszélgetéssel folytatódik,

Fábián György

, az SZTE-ÁJTK Politológiai Tanszékének nyugalmazott docense,

Löffler Tibor

, az SZTE-ÁJTK Politológiai Tanszékének docense, illetve

Mráz Ágoston Sámuel

, a Nézőpont Csoport vezetője részvételével. További részletek

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.