Közélet

Nézőpont: a jelenlegi az egyik legsikeresebb kormányzati ciklus

Nézőpont: a jelenlegi az egyik legsikeresebb kormányzati ciklus

2017. augusztus 2., szerda
Nézőpont: a jelenlegi az egyik legsikeresebb kormányzati ciklus
Orbán Viktor

A jelenlegi az egyik legsikeresebb kormányzati ciklus a rendszerváltás óta, hiszen a kormánypártok megőrizték vagy még növelték is népszerűségüket - jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Deák Dániel

elmondta: az intézet kutatásai szerint jelenleg a kormánypártok 43 százalékos eredményt szereznének pártlistán, a Jobbik 23, az MSZP 13 százalékon áll, illetve bejutna még az Országgyűlésbe a DK (6 százalék) és a Momentum Mozgalom (5 százalék ) is. A jelenlegivel szemben a korábbi kormányzati ciklusokra az volt a jellemző, hogy a ciklus második felére bezuhant a kormánypártok támogatottsága; most erről nincs szó - tette hozzá. Mint elmondta, az ellenzéki térfélen komoly változások is tapasztalhatóak 2014 óta; miközben 2014-ben az MSZP-nek még domináns szerepe volt, most folyamatosan aprózódik a balliberális oldal, és a DK, illetve a Momentum is komoly tényezővé vált. Eközben

Botka Lászlónak

, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a kudarcos politikája, az állandó belső harcok nyomán folyamatosan csökken a szocialisták népszerűsége - tette hozzá Deák Dániel, jelezve: a 2014-es egymillióval szemben mintegy 600 ezer szimpatizánsa maradt a pártnak, és már a "magszavazók", illetve a balliberális holdudvar is leválik az MSZP-ről. Ebben a helyzetben egyre nagyobb az esélye annak, hogy nem Botka, hanem egy

Gyurcsány Ferenc

által javasolt, függetlennek tetsző személy lesz az MSZP-DK-koalíció vezetője a 2018-as választásokon - vélekedett a Nézőpont Intézet elemzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.