Közélet

Valós esély a teljes és boldog élethez + FOTÓK

Valós esély a teljes és boldog élethez + FOTÓK

2017. július 22., szombat
Valós esély a teljes és boldog élethez + FOTÓK
agota_tabor_szombat_megnyito123_gs

A hazai gyermekvédelem nem működhet személyre szabott törődés nélkül – hangzott el szombat délután a XXI. ÁGOTA Országos Tábor megnyitóján, Doboz-Szanazugon.

Mint arról tegnap beszámoltunk

, elstartolt a XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Tábor. A hivatalos megnyitót szombat délután tartották a Békés megyei Doboz-Szanazugon. Elsőként

Aratóné Vágner Margit

alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, a település számára nagy megtiszteltetés, hogy már harmadik éve otthont adhatnak a tábornak. „Kétszer már megtapasztaltuk az ÁGOTA Alapítvány elhivatottságát és célját, hogy az itt nyaraló fiataloknak olyan élményeket nyújtsanak, amelyek a szórakozás mellett a pozitív jövőkép kialakítását is jelenti számukra” – fogalmazott Aratóné Vágner Margit. A gyermekeknek azt kívánta, kellemes emlékekkel gazdagodjanak az elkövetkezendő 10 nap során. „Ha július, akkor ÁGOTA tábor” – vette át a szót

Czibere Károly

. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár hozzátette, a mostani alkalom különleges, ugyanis 1997-ben, azaz 20 évvel ezelőtt született meg a gyermekvédelmi törvény. Kifejtette, a kormány számára kiemelten fontos, hogy az állami gondozottak milyen körülmények között élnek. 2017 jelmondata az „Életre szóló esély”, mivel az ország vezetése nem csak arra törekszik, hogy az érintett fiatalok folyamatos ellátásban részesüljenek, hanem arra is, hogy felnőttkorukra valós lehetőséget kapjanak a teljes és boldog élethez. Az ilyen jellegű táborok és programok pedig segítenek a mindennapi nehézségek elleni felvértezésben.

Kiss-Rigó László

szeged-csanádi megyéspüspök szerint a tábor mára legendás hírnévre tett szert. Úgy véli, nem egy intézmény, vagy egyesület által szervezett programsorozatról, hanem egy közösségről, sőt, igazi családról van szó. „

Kothencz János

a munkatársaival, és támogatóival hetek óta éjjel-nappal azon dolgozott, hogy megfelelő körülmények között tudja fogadni az ide érkező ifjúságot” – tette hozzá.

agota_tabor_szombat_megnyito0_gs

Kakas Béla

, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke is az alapítvány áldozatos, felelősségteljes és küldetéstudatos munkáját méltatta, míg

Kovács József

, Békés megye 3. választókerületének országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy azt szeretnék elérni, ha ezentúl mindig Doboz-Szanazugon tartanák meg a tábort. A politikus a SZEGEDma.hu-nak elmondta, 18 évig Zánkára hívták meg a gyermekeket, és kitüntetésnek érzi, hogy immár a Kőrös melletti szép környezetben szórakozhatnak a táborozók. „1996-ban, az ÁGOTA születésekor a keresztény, katolikus civil szervezetek sokat küzdöttek azért, hogy a nevelőotthonokba bejussanak és különböző programok által megmutathassák a gyermekeknek: az élethelyzetük ellenére csodálatos, szerethető emberek. Mi már 21 éve ezt bizonyítjuk nekik” – fogalmazott Kothencz János. Az alapítvány alapítója szerint az elmúlt években a hazai gyermekvédelem jelentős fejlődésen ment keresztül. Ma már a fiatalok állnak a középpontban, és egyre több a nevelőszülő is, ami mindenképpen pozitívum, ugyanis a gyermekvédelem nem működhet személyre szabott törődés nélkül.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik. A közel ötszáz fős táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. Továbbra is folyamatosan várják nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.