Közélet

Orbán levélben köszönte meg a vasutasok munkáját

Orbán levélben köszönte meg a vasutasok munkáját

2017. július 8., szombat
Orbán levélben köszönte meg a vasutasok munkáját
vasut_01_ia

Harminc százalékos béremelést ígért a vasutasoknak 2019-ig a miniszterelnök. Orbán Viktor erről szóló levelét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter olvasta fel szombaton Nyíregyházán, a MÁV vasutasnapi rendezvényén - tájékoztatta a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága közleményben az MTI-t.

"Megkezdtük vasútvonalaink korszerűsítését, így 2022-ig összesen mintegy 900 kilométernyi vasúti pálya újulhat meg Magyarországon. Európa harmadik legsűrűbb hálózata azonban mit sem érne, ha nem lennének, akik minden egyes napon életet lehelnek ebbe a rendszerbe. Ezért 2017 és 2019 között összesen 30 százalékkal fogjuk emelni a vasúti dolgozók bérét. Én is azt szeretném, hogy vasutasnak lenni ne csak egy szép hivatás, hanem kifizetődő munka is legyen" - köszönte meg

Orbán Viktor

a magyar vasutasok munkáját. A miniszterelnöki levél felolvasása után

Seszták Miklós

kívánt örömteli ünneplést a nyíregyházi juliális helyszínén megjelent mintegy nyolcezer vasutasnak és családtagjaiknak. A minisztert követően

Dávid Ilona

, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a vasutasok nevében megköszönte az elismerő szavakat, valamint a vasúttársaság dolgozói iránt kifejezett megbecsülést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.