Közélet

Csocsó, futballbajnokság és ÁGOTA-bál az országos ÁGOTA-tábor hatodik napján + FOTÓK

Csocsó, futballbajnokság és ÁGOTA-bál az országos ÁGOTA-tábor hatodik napján + FOTÓK

2017. július 27., csütörtök
Csocsó, futballbajnokság és ÁGOTA-bál az országos ÁGOTA-tábor hatodik napján + FOTÓK
agota_tabor_szerda07_gs

A sport és a báli kultúra jegyében telt a szerdai nap az XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Táborban Doboz-Szanazugon.

A szerdai napon fergeteges hangulatú, komoly tétre menő futball-bajnokságnak lehettek tanúi a táborozók, amikor a különböző megyék fiataljai együtt fociztak, fiúk és a lányok egyaránt rúgták a bőrt, igen komoly eredményekkel. Folytatódott a csocsó és pingpong bajnokság is, egyre szűkül a kupa résztvevőinek száma, ami azt jelenti, hogy pár napon belül lezárulnak a sportvetélkedők különböző fordulói, és remélhetőleg 29-én már eredményt hirdetnek. Szerdán hirdettek eredményt a Toldi-verseny számaiban, amelyeken mindenki gazdagodott valamilyen nyereménnyel. A délután során ugyanazok a sportprogramok folytatódtak azzal egybekötve, hogy már készültek a gyermekek az esti ÁGOTA-bálra. A különleges rendezvény lényege, hogy a gyakran hátrányos szocializációval a táborba érkező gyermekek és fiatalok klasszikus táncokat, illetve táncetikettet tanulhatnak és az alapvető viselkedési normák, szabályok részleteivel foglalkoznak. A fiatalokat

Kiss Mihály

, az egyik önkéntes, aki professzionális szinten foglalkozik táncoktatással, készíti fel, beszélget velük a legalapvetőbb viselkedésbeli kérdésekről. "Ez azért fontos mert egy kicsit a gyermekeknek egymás felé adható kulturált magatartás szabályait próbáljuk hangsúlyozni és az ÁGOTA-bálra mindegyik gyermek egyfajta úrhölggyé, úriemberré változhat át" - mesélt a készülődésről

Kothencz János

, az ÁGOTA-tábor vezetője. A bálozók gondosan felkészültek mind a ruházatot, mind a táncokat illetően, tangó, foxtrott, csacsacsa, rumba, bécsi keringő is szerepelt a programban, az utóbbit az egész tábor együtt táncolta. "Döbbenetes életérzést adott a gyerekeknek a tudat, hogy erre is képesek, az ilyen élmények által egy alternatívát szeretnének neki mutatni a báli kultúrára, a tradicionális értékekre is felhívva a figyelmüket" - fogalmazott Kothencz János. A szerdai nap egy kellemes zenés szórakozó esttel zárult, a hatodik napra a tábor már teljesen összeforrt, szeretetteljes és bensőséges légkör alakult ki. "Hihetetlenül mély beszélgetések valósulnak meg a gyermekek és a munkatársak között, előre mutató, segítő beszélgetések százai valósulnak meg a táborban, ami óriási dolog, hiszen sorsok fordulhatnak a belátásokon, felismeréseken, beismeréseken keresztül" - mondta el hírportálunknak Kothencz János. "Új célokat fogalmazhatnak meg, a tábor atmoszférája nagyon sokat hozzátett ebben a segítő beszélgetések ahhoz, hogy a fiatalok valami újra, előremutatóbbra, reményteljesebbre nyíljanak meg" - fűzte hozzá. A táborban már folyik a készülődés a következő programra: a csütörtöki nap legjelentősebb eseménye a romaest lesz, ami az előítéletek leépítéséről, az elfogadásról és a gyermekek saját értékességének tudatosításáról szól majd.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik. A közel ötszáz fős táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. Továbbra is folyamatosan várják nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Összefoglalónkat a tábor első napjáról

ITT

olvashatja. Összefoglalónkat a tábor második napjáról

ITT

olvashatja. Összefoglalónkat a tábor harmadik napjáról

ITT

olvashatja. Összefoglalónkat a tábor negyedik napjáról

ITT

olvashatja. Összefoglalónkat a tábor ötödik napjáról

ITT

olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.