Közélet

Az év végén már érintőkártyával fizethetünk a buszokon, villamosokon

Az év végén már érintőkártyával fizethetünk a buszokon, villamosokon

2017. június 29., csütörtök
Az év végén már érintőkártyával fizethetünk a buszokon, villamosokon
egy_erintes_sajttaj001kf

Az önkormányzat az egyik bankkártya-kibocsájtóval kampányba kezd az e-fizetés népszerűsítésére. Az eddigi szolgáltatások bővülnek, így érintőkártyás fizetés bevezetését tervezik a tömegközlekedési eszközökön. A tervek szerint november végétől lehet használni a járműveken a rendszert.

„Több mint két éve kezdtünk el foglalkozni az okos város projekttel. Tavaly ősztől indult el a készpénzmentes város, azaz bevezettük az elektronikus fizetést az iskolai étkezések díjánál, a távhődíjnál” – mondta

Nagy Sándor

(Együtt) városfejlesztési alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, bővülnek az önkormányzat e-szolgáltatásai. Az eltelt időszak alatt újabb helyeken vezették be a lehetőséget, így a vízdíjat és az önkormányzat balatoni nyári táborának díját is ki lehet így egyenlíteni. A leglátványosabbnak pedig a 136 darab, érmével és kártyával működő parkolóautomata üzembe helyezését nevezte. Az eddigi tapasztalataik pozitívak, az ebédet a szülők 46 százaléka fizeti online, a vízdíjat elektronikusan a lakosság 39 százaléka egyenlíti ki, valamint a távhődíjnál összesen 340 fő választotta a lehetőséget. A politikus szerint mindez magasabb minőségűvé teszi a szolgáltatást.

egy_erintes_sajttaj003kf

A fizetési mód népszerűsítésére kampányt indítanak, a MasterCarddal szerződtek ennek érdekében.

Majó-Petri Zoltán

, az SZKT ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy több rendezvényen – futóversenyen, ifjúsági fesztiválon, repülőnapon – népszerűsítik a kártyás fizetési módokat. Megvizsgálják a MasterCarddal az év végéig, hogy hol lehetne még bevezetni az érintőkártyával való fizetést az önkormányzatnál, vagy cégeinél. A kampány karácsonyig tart. A tavaly sok problémát okozó jegy- és bérletkiadó automaták helyett újakat helyeznek üzembe, a legelső az Aradi vértanúk terén sokan használják már – itt a jegytől a bérletig mindent lehet vásárolni. A parkolás után a tömegközlekedési eszközökön – a DAKK és az SZKT járatain – lehetővé teszik az érintőkártyás fizetést. A szolgáltatás ez esetben nem teljes körű, az egy utazásra feljogosító jegy mellett a 24 és 72 óráig érvényeseket lehet megvenni. A közlekedési társaság ígérete szerint november végén indul a szolgáltatás. Azt remélik tőle, hogy a buszok, villamosok is pontosabbak lesznek, mert a járművezetőknek kevesebb jegyet kell kiadniuk. Azért, hogy az évi félmillió járművön történő jegyvásárlást minél inkább az automaták felé tereljék, az ár is különbözni fog: a sofőrnél 450 forintos jegyet az automatából 370-ét kaphatjuk meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.