Közélet

Víz világnapja a TIK-ben

Víz világnapja a TIK-ben

2017. március 21., kedd
Víz világnapja a TIK-ben
viz_pohar_uveg

A Szegedi Tudományegyetem vár minden érdeklődőt a Víz Világnapja alkalmából szervezett programjára március 22-én, szerdán 10 és 16 óra között a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK).

Március 22-e minden évben a Víz Világnapja. A világnap alkalmából az SZTE TIK Green Team és a Pink Plazma Pont Szeged színes programokkal várja az érdeklődőket 10 és 16 óra között a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ahol szakemberek, meghívott tudományos előadók és sportolók beszélnek a víz fontosságáról, annak hiányából eredő problémákról.

Ízelítő a programokból:

· Látványos infografikák, melyek a vízhasználat mérséklésére hívják fel a figyelmet · Interaktív játéksarok – tudáskerék módszerén alapuló játékos oktató- és tudást felmérő feladatok a vízzel és az általános egészséggel kapcsolatban · Mennyi víz kell egy csésze kávéhoz? című párosítós játék · Környezetbarát háztartási praktikák · „Víz a légkörben” című kiállítás - Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék, Dr. Gulyás Ágnes kiállítása · „Szennyvizek? Tiszta vizet!” - SZTE Klebelsberg Könyvtár kiállítása · Sport sarok- Naturtex - SZTE – Szedeák Férfi Kosárlabdacsapat részvételével · Játékos kosarazás – ügyességi játékok és kerekasztal beszélgetés a játékosokkal · Egészségsarok – KiwiSun és a Lélekmadár képviseletében · Vízkóstoltatás - Szivárvány Aqua jóvoltából

Előadások 20-25 perces blokkokban:

· 11:00 órától: Árvizek társadalmi hatásai - Előadó: Nagy Gyula, Gazdasági és Társadalmon Földrajzi Tanszék · 11:00 órai és 12:00 órai kezdettel: 1879-es szegedi nagy árvízi makett látogatása: Az SZTE Földrajzi és Földtudományi Intézet (Egyetem u. 2.). Dr. Kiss Tímea előadásában a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken (I. em.) · 13:00 órától: Ivóvíz és tisztaságának hatásai - Előadó: Papp Sándor, Gazdasági és Társadalmon Földrajzi Tanszék · 14:00 órától: „Talaj, mint víztisztító” kísérletek és előadás - Előadó: Szigeti Szabolcs, Pálffi Benjamin, Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken · 15:00 órától: A vízháztartás fontossága a bőrápolás terén Szépségnagykövet előadása. Bővebb információk

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.