Közélet

Varga Mihály: a kormány befektetőbarát környezet kialakítására törekszik

Varga Mihály: a kormány befektetőbarát környezet kialakítására törekszik

2017. február 23., csütörtök
Varga Mihály: a kormány befektetőbarát környezet kialakítására törekszik

A folyamatban lévő fejlesztések és az elmúlt időszakban bejelentett új beruházások a befektetői bizalom erősödését és Magyarország tőkevonzó képességének folyamatos javulását tükrözik - jelentette ki Varga Mihály csütörtökön Budapesten, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén.

Varga Mihály

a nemzetgazdasági tárca közleménye szerint kiemelte: a kormány számos lépést tesz annak érdekében, hogy tovább növelje a vállalatok beruházási kedvét Magyarországon, mindez hozzájárul ahhoz, hogy az ország beruházási rátája hosszú távon is 20 százalék felett alakuljon. Rámutatott: a kormány a versenyképesség növelésével, valamint a befektetőbarát intézményrendszer és infrastruktúra megteremtésével megerősíti azt a törekvését, hogy Magyarország a régió vezető befektetési célpontjává váljon. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a novemberi hatéves bérmegállapodás, mint az elmúlt évek legjelentősebb társadalmi egyezsége lehetővé teszi, hogy a közterhek tekintetében Magyarország utolérje a cseh, illetve szlovák mértéket. A tárcavezető az intézkedések között említette a foglalkoztatási ösztönzők és a befektetési támogatások bevezetését, valamint a befektetőbarát adórendszer kialakítását. Kifejtette: a szakképzés reformja során a kormányt az a cél vezérelte, hogy az oktatás minél inkább igazodjon a gazdaság igényeihez. A kormány ugyanakkor nemcsak arra törekszik, hogy beruházásokat vonzzon Magyarországra, hanem az arra is, hogy ezzel a magyar kis- és középvállalkozások számára is lehetőségeket teremtsen. A nemrégiben elindított beszállító-fejlesztési programnak köszönhetően a hazai kkv-k nagyobb arányban vehetnek majd részt a magasabb hozzáadott értékű termékek fejlesztésében és gyártásában, bekapcsolódva ezzel a nemzetközi nagyvállalatok beszállítói hálózatába - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.