Közélet

Nógrádi Tibor kettős mércét lát Botka László szavaiban

Nógrádi Tibor kettős mércét lát Botka László szavaiban

2017. február 3., péntek
Nógrádi Tibor kettős mércét lát Botka László szavaiban
nogradi_tibor_sajtaj02_gs

A Fidesz-L.É.T. elégedetlen az idei szegedi költségvetéssel, módosítókkal készülnek. Nógrádi Tibor úgy gondolja, elsősorban az Európai Unió és a kormány pénzéből végrehajtandó fejlesztésekkel büszkélkedett Botka László a nagyadózók előtt, amelyeket saját érdemeként tüntetett fel.

„Nem okozott meglepetést

Botka László

kommunikációja a költségvetésről” – így fogalmazott lapunknak

Nógrádi Tibor

, a Fidesz-L.É.T. frakcióvezetője. Csütörtök délután a szegedi polgármester a város nagyadózóinak tartott

tájékoztatót

a városházán. Az új költségvetés összege 51,2 milliárd forint, amely az Európai Unió fejlesztési támogatásai miatt magasabb összegű, mint a korábbi években. Ennek köszönhetően a büdzsé felét fordítják fejlesztésekre. „Az új költségvetés számai az uniós támogatásokat leszámítva szinte azonosak a 2016-ossal. Azonban míg a tavalyit borzalmasnak titulálták, a mostaniról már csak szuperlatívuszokban beszélnek” – vélekedett Nógrádi Tibor. Kettős mércét lát az Európai Uniós források megítélésében. „Botka László szerint, ha a kormányzat uniós pénzekből létrehozott beruházásokról nyilatkozik, akkor az csak az uniót dicséri, viszont ugyanez Szeged esetében már a kiváló polgármester érdeme” –így az önkormányzati képviselő. „A szegedi polgármester még tisztességesen sem tud semmit megköszönni” – kommentálta a tegnap elhangzott megjegyzését Botka Lászlónak az új uszodával kapcsolatban. Ugyanis a

kormány

erre a nagyjából 6-7 milliárdos projektre 4,3 milliárdot ígért, amivel kapcsolatban a szocialista politikus csak annyit mondott, akkor hiszi el, hogy támogatja a kormány az építkezést, ha megjön a pénz. Helytelennek tartja Nógrádi, hogy egy olyan polgármester kritizálja az ország vezetését, aki negyedik ciklusában ígéri a fedett uszodát, mégis a „kormány építi fel helyette” – hasonlóan a szintén másfél évtizede megépíteni tervezett harmadik hídhoz. Szomorúan tapasztalta, hogy a polgári városrészek – Móravárostól Szőregig, Tápétól Alsóvárosig – kimaradnak a fejlesztések főbb irányvonalából, csupán kisebb beruházások várhatóak jó esetben, pedig ezekben a településrészekben is rengeteg fejlesztésre lenne szükség, többek között utakat, járdákat kellene rendbe tenni. „Nem ígér adóemelést a szegedi polgármester, de ezek a helyi adók most is súlyos tételek. Csak az építményadóból, amellyel tavaly is sanyargatta a vállalkozókat, 3,2 milliárd forint bevételt remél Botka László” – vélekedett. Meggyőződése, „Szeged sokkal jobb városvezetést érdemel”, reméli, hogy a következő önkormányzati választást követően a jobboldal ezt be is bizonyíthatja. Addig is módosítókkal készülnek az idei költségvetéshez, amelyeket hamarosan nyilvánosságra hoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.