Közélet

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda
Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait
kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit!

Február első napján teszik közzé hagyományosan az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozataikat a város honlapján, amelyen keresztül az állampolgár ellenőrizheti, hogy nem történt-e meglepő változás egy-egy városatyája bukszájában. Vajon ki tartozik a legtöbb pénzzel a banknak? Kinek van öt autó helyett már csak kettő járgánya? Kinek nem tudunk már az egyik lakásáról és 10 millió forint megtakarításáról? Ki titkolózik a legjobban? Ki költözhet újonnan felépített házába? S kik azok, akik a dátumot leszámítva szó szerint ugyanazt a vagyonnyilatkozatot adják le évek óta? A válaszokat cikkünkben megtalálják! Tavalyi összeállításunkat

ITT

olvashatják, ha nem hisznek nekünk, akkor az alábbi

LINKEN

ellenőrizhetik állításainkat.

berkesi_otto03_gs

Berkesi Ottó (Összefogás Szegedért)

Ebben az évben már gépelve töltötte vagyonnyilatkozatát, ezért dicséret illeti

Berkesi Ottót

, aki már nem a Demokratikus Koalíció-, hanem az Összefogás Szegedért-frakció tagja. Ingatlanjai tekintetésben nincs változás, egyharmad részben tulajdonos egy újszentiváni házban, a szlovák határ közelében található Bernecebarátiban szintén található egy ház, amelynek egyhatod része az övé, valamint a Szamos utcában egy panellakáson is van haszonélvezeti joga. Autója, a 2005-ben vett Toyota Yaris is megmaradt. Nőtt megtakarítása idén is, a Fundamenta Lakáskasszában több mint 600 ezer forinttal több pénze van, a Metlife Euroguard 710-nél pedig 6870 euró helyett már 8070 euró van, azaz durván 370 ezer forint a többlet, egyedül takarékbetétben maradt hasonló összeg. A pénzintézeti számlakövetelése minimálisan nőtt, átlépte az egymillió forintot kicsivel. A pénzintézettel szembeni tartozás újból nőtt, 1 894 ezer forint lett a tavalyi 1204/1704 ezer (nem egyértelműen kiolvasható a számjegy) helyett. Örömhír lehet számára, hogy most már ismét nem tartozik magánszemélynek egy fillérrel sem. Nőtt a Szegedi Tudományegyetemtől kapott bére, 319 ezer helyett 367 ezret visz haza. ELI-s felügyelőbizottsági tagságáért most is 62 ezret kap, egyéni vállalkozóként viszont nem keresett pénzt.

Binszki József (DK)

A jogi bizottság elnöki tisztét betöltő politikus vagyonnyilatkozatában ingatlanok tekintetében nincs változás, felerészben továbbra is tulajdonosa egy újszentiváni magánháznak, haszonélvezője egy szintén újszentiváni lakóháznak, egy szegedi 86 négyzetméter alapterületű lakása van tartás jogcímen. Továbbra is a 2006-ban lízingelt Škoda Superb és a 2008-ban pedig vásárolt Harley Davidson szerepel nyilatkozatában. Három életbiztosításából kettő maradt, így 3,1 millió helyett már csak 2,1 millió forintja maradt ebben. 3 millió forintnál már többet, 4 millió forint készpénzt tüntetett fel vagyonbevallásában, szerződés alapján fennálló pénzkövetelése 2 millió forintról nullára csökkent, de lett másfél millió forint takarékbetétben elhelyezett megtakarítása. Egy 13 milliós hitelnek fele része terhelte tavaly, most már ez csak 4,3 millió forint, valamint a magánszemélyekkel szembeni 1 millió forintos tartozása a múlté. Ügyvédként is dolgozik, de már nem egy munkaközösség tagja. KATA-s adózóként évi bruttó jövedelme 4,58 millió forint. Tavaly nem adta meg szolgálati járadékának pontos összegét, idén már igen: bruttó 287 ezer forint. Az SZKT felügyelőbizottsági tagságával tavaly havonta bruttó 38 ezret keresett, most már azonban valószínűleg nem tag.

Botka László

Botka László polgármester (MSZP)

Emlékezetes, hogy tavaly

Botka László

vagyonnyilatkozatából komoly botrány kerekedett, amellyel az országos média is foglalkozott. Ugyanis 2015-ben egy 95 négyzetméteres V. kerületi lakás felerészben került a tulajdonába, míg a XIII. kerületben egy 48 négyzetméteres lakást kapott ajándékba a szüleitől. Mostanra kevesebb készpénze lett, 4,5 millió helyett csak 3,5 millió forint, pénzintézeti számlakövetelése viszont 38,5 millióról 42,5 millió forintra nőtt.

Farkas László (KDNP)

Tavaly feltűnt 52 négyzetméteres lakása idén el is tűnt a bevallásából. Autója valószínűleg nem változott, a tavalyi 2003-as Mercedes azonos lehet az idei „1 db 13 éves személygépkocsival”. Szintén hiányzik a tavalyi bevallásához képest teljes egészében a befektetési alapban tartott 8 milliója forintja, továbbá a 2 millió forintnyi készpénze. Nyugdíját idén nem tüntette fel, tavaly 210 ezer forint volt ez.

Haág Zalán István (KDNP)

A kereszténydemokraták frakcióvezetője is csatlakozott a gépelt vagyonnyilatkozatot leadó képviselők közé, kívánjuk, tartsa meg e jó szokását. Ingatlanjai tekintetében nincs változás, 2007-es gyártási év népautójának (Volkswagenét) is megmaradt. 210 ezer forinttal több pénze van lakástakarékban, takarékbetétben pedig 5,1 millió helyett 5,2 millió. Szerződés alapján fennálló pénzkövetelése még mindig 3 millió forint, készpénze szintén ugyanannyi, mint előző évben: 500 ezer forint. Pénzintézettel szembeni tartozása 400 ezer forinttal csökkent, most már csak 7,6 millió forint, magánszemély(ek)nek viszont még mindig 6,2 millió forintot kell megadnia. Jövedelmei alig változtak, de egyetemi oktatóként 376 ezer forint helyett csak 144 ezer forintot kapott egy év után. Gazdasági érdekeltségeiben nem történt változás.

haag_zalan01_gs

Hekáné Szondi Ildikó (MSZP)

Gyermeke két keresztnevét idén már csak egy D. betűvel helyettesítette a képviselőasszony, s egy virtuális fekete pont jár neki azért, mert idén már nem géppel töltötte ki nyilatkozatát. Ingatlanjaiban, ingóságaiban nincs változás, életbiztosítása viszont nincs már meg. Készpénze, megtakarítása még mindig „O forint”, ahogy pénzintézeti számlakövetelése sincs. Lakás- és autóhitelei csökkentek, az előbbi félmillió forinttal, az utóbbi 300 ezer forinttal. Egyetemi docensi fizetését idén már feltüntette, ez 310 ezer forint, erre jön rá átlag havi 20-30 ezer forint tanulmányok készítéséért, előadások tartásáért.

Hüvös László (KDNP)

Haszonélvezeti jogaival kapcsolatban nem történt változás, lakáskasszában ugyanannyi a pénze, mint tavaly. Eggyel több üdülőhasználati joga lett, életbiztosításában 130 ezer forinttal több van. Megtakarítása, tartozása nincs. Tagintézmény-vezetőként nőtt a bére bruttó 343 ezer forintra. A Profortis Szervező és Tanácsadó Kft.-ben ügyvezetőként 3,33%-os tulajdonosi érdekeltséggel rendelkezik.

Joób Márton (MSZP)

Felerészben tulajdonosa egy 2006-ban vásárolt, 276 négyzetméteres lakóháznak, 2014-ben vett egy 80 négyzetméteres lakóházat. 2015. decemberben vásárolt szintén Szegeden egy 1060 négyzetméteres építési telket, ami 50%-ban a képviselőé. Öt autójából csak kettő maradt, egy régi Opel és egy újonnan vett Ford, a BMW-je, a két Skodája, a Volkswagene már nincs meg. Még most is 5 millió forint készpénze van, több mint 2,5 millióval megugrott a nem pénzintézeti számlakövetelése, amely megközelíti a 7 millió forintot. A bankoknak még több pénzzel tartozik, mint előtte, 31,5 millió helyett 38,5 millió forinttal, magánszemélyeknek viszont már csak 5 millió forinttal 11 millió helyett. Jövedelmi viszonyai nem változtak, a Műsorkalauz Kft. ügyvezetőjeként havi bruttó 400 ezret, önkormányzati képviselőként havi 225 ezret, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. FB-elnökeként pedig havi bruttó 49 ezer forintot keres. Gazdasági érdekeltségei megmaradtak.

kardosiren_gs

Kardos Irén (Összefogás Szegedért)

A volt DK-s képviselőnő háza, autója, életbiztosítása megmaradt, idén a pénzintézettel szembeni másfél millió forintos tartozását tüntette fel a 2 milliós banki jelzálog helyett. Akárcsak az előző bevallásában, a mostaniban is az szerepel, hogy a Dél-Kvitt Kft. ügyvezetőjeként nem vesz fel jövedelmet, de IKV felügyelő bizottsági tagként 35 ezer forintot keres most is. Egy másik cégnek, a Retrohouse Kft.-nek felerészben tulajdonosa, bevétele onnan sem származik.

Kormos Tibor (Együtt)

Ingatlanjai, autója, 11 darab festménye megmaradt. Tartozása, megtakarítása nincs, a nyugdíjként járó juttatását nem árulja el most sem. Újdonság, hogy feltüntet két felügyelő bizottsági tagságot a SZETÁV-nál és a Hunguest Forrás-Aquapolisnál, ezekért együtt havi 102 ezer forintot kap. Az Asinus Bt.-ben 50%-os tulajdoni érdekeltsége van.

Kosik Dénes Pál (Fidesz-L.É.T.)

Nincs változás ingatlan tekintetében tavalyhoz képest, hűséges kis Honda Dio robogójához is. Kamatozó kincstárjegyben már 4 millió forintja van feleségével, előző évben még csak 3,7 millió volt.

Kothencz János (Fidesz-L.É.T.)

Feltűnt egy tavaly a nevére került 32 négyzetméteres panellakás, valamint megmaradt a tarjáni 72 négyzetméteres házgyári elemekből gyártott lakása és a 2013-ben hozzá került 46 négyzetméteres lakás. Tavaly nem volt, idén viszont már van 4,8 millió forint tartozása az OTP irányába. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatójaként havi bruttó bére 650 ezer forint, ezen felül mint a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász vezetője havi bruttó 170 ezret kap, viszont az Országgyűlés Fidesz frakciójának személyi titkáraként időszakosan már nincs bruttó 100 ezer forintos jövedelme. Beltag a Comen Bt.-ben.

kozgyules_varosi35_gs

Kozma József László (MSZP)

Szegeden egy 157 négyzetméteres társasházi lakóház és a hozzá tartozó 16 négyzetméteres garázs tulajdonosa felerészben 2007-től. 2014-ben 1/8-ad részben örökölt egy budapesti, 90 négyzetméteres lakóházat. 2011 óta egy Škoda személyautója is szerepel a bevallásban. 1996-tól kezdve régi bútorokat vásárol, szekrényeket, asztalokat és székeket tüntetett fel bevallásában. Nemcsak a régi, hanem a modern bútorokat is kedveli, szekrényeket, ülőgarnitúrát és képeket is vett, ez utóbbiakat 1984 óta. Ugyanezen évtől elektronikai berendezésekkel is rendelkezik. Életbiztosításának értéke 600 ezer forintról a duplájára nőtt, feleségével közös hitele viszont 9,2 millió forintról 8,2 millióra csökkent. Egyetemi oktatóként tevékenykedik, amiért havonta bruttó 235 200 forint helyett már 341 500 forintot kap. Önkormányzati képviselőként 225 ezer forintot tüntetett fel bevallásában, s most már csak 44 ezer forint jár neki a Cserepes Sori Piac Kft. felügyelőbizottsági tagjaként. A Tower 1993 Bt. beltagja, ahogy tavaly is.

penz_biz_ules03_gs

Lauer István (MSZP)

A képviselő felerészben tulajdonosa egy 1996-ban épített, 117 négyzetméteres lakóháznak, ami Szegeden egy 950 négyzetméteres telken van, és 2004-ben vásárolt egy Fiat Multipla típusú személygépkocsit. Bevallásában feltüntette, hogy 1995-től folyamatosan bővíti könyvgyűjteményét, van továbbá 4 laptopja, amelyeket 2013-ban vett, emellett egy házi számítógép alapú multimédiás rendszert írt fel az illetményalap hathavi összegét meghaladó értékű ingóságok közé. Életbiztosítása még mindig 10 millió forint névértékű, 900 ezer forint helyett viszont csak 700 ezer forint készpénzzel rendelkezik, tartozása nincs. A Szent-Györgyi Albert Agóra gépészeként havi bruttó 200 ezer forintot keres, önkormányzati képviselőként pedig 169 ezret. A Szegedi Vízmű Zrt. FB-tagjaként további havi bruttó 53 ezer forintos havi jövedelemmel rendelkezik.

Ménesi Imre (MSZP)

A városüzemeltetési bizottság elnöke Szegeden egy 2319 négyzetméteres telken rendelkezik egy 300 négyzetméteres lakóházzal és gazdasági épülettel, amihez öröklés, ajándék és vétel után jutott az MSZP-s képviselő 1974 és 2010 között. További ingatlant is említ, egy 600 négyzetméteres telken 330 négyzetméteres háza és raktára van, amit 1987-ben, illetve 2010-ben vásárolt. Valamint 1500 négyzetméteres telek is a nevén található, amelyen 300 négyzetméteres ház és gazdasági épület van. Ez utóbbit egyhatod részben örökölte 1974-ben. Nissan Primeráját megtartotta, még mindig rendelkezik rendezvénysátrakkal. Pénzintézeti tartozása csökkent, 17 millió forintról 16 millióra. 450 ezer forintnyi nyugdíjkötvénye és 2,8 milliós lakás-előtakarékossági szerződése van, ez nem változott a 2016-os év elejéhez képest. Egyéni vállalkozóként jövedelemmel nem rendelkezik, de erős éve volt bérbeadás szempontjából, 1 millió 385 ezer forint eseti kifizetése volt az előző bevallása szerint, most már viszont több mint 2 millió forint. Képviselői bérén felül 140 ezer forint a keresete bizottsági elnökként, míg a Szegedi Vásár és Piac Kft. FB-tagjaként havi bruttó 49 ezer 500 forint jövedelme van.

Mészáros Tamás (MSZP)

Felerészben tulajdonosa egy 2004-ben vásárolt, 115 négyzetméteres lakóháznak, ami egy 1000 négyzetméteres telken található Bordányban, majd 2010-ben vett egy használt Citroen Xsara Picasso gépjárművet. Ismét több készpénze lett az előző évihez képest, 800 ezer forint helyett 900 ezer. Magánnyugdíj-pénztári megtakarítása 4,3 millióról 4,4 millió forintra, önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítása 1,85 millióról 1,9 millió forintra nőtt. 5,2 millió forintos hitele, amely felerészben terheli, 4,63 millióra csökkent. Önkormányzati képviselői illetményén felül havi 38 ezret keres az SZKT felügyelőbizottsági tagjaként, viszont a bruttó 280 ezer forintját már nem országgyűlési képviselői munkatársként, hanem az MSZP egyik irodavezetőjeként kapja.

mihalffy_gs

Mihálffy Béla (Fidesz-L.É.T.)

Szegeden egy 6104 négyzetméteres tanya és a rajta álló 110 négyzetméteres lakóház, illetve egy 180 négyzetméteres gazdasági épület 50 százalékos tulajdonosa 1995-től. Van egy Opel Zafira 1.8-es gépkocsija, amit 2003-ban vett. Tartozása a bevallása szerint nincs, ahogy megtakarítása sem. Havi alap illetményén felül a SZETÁV FB-tagjaként havi bruttó 33 ezer 500 forintot keres, míg az Országgyűlés Hivatalától személyi titkárként havi 100 ezer helyett már havi 200 ezer forintot, viszont Nagybani Piac Kft.-nél már nem FB-tag. A Kemip Group Kft.nek még mindig egyharmad részben tulajdonosa.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester (Együtt)

Továbbra is egy szegedi és egy kunszentmártoni ingatlanban vannak tulajdonrészei 50, illetve 25 százalékos arányban. Hűséges Opel Astrájához is, amit 2010-ben vásárolt. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítása meghaladja a 3,4 millió forintot, a tavalyi bevallása szerint ez 2,9 millió forintot tett ki. Takarékbetétben már nincs 2,5 millió a megtakarítása, de van helyette más – lakástakarék, befektetési jegy, államkötvény, kincstárjegy – közel 2,2 millió forint értékben. Több mint duplájára nőtt pénzintézeti számlakövetelése: 615 ezer forint helyett már 1,28 millió forint. Magánszemélyek már nem követelnek tőle pénzt – tavaly még 500 ezer forintot igen. Alpolgármesterként bruttó 673 ezer 90 forint tiszteletdíj, 100 ezer 963 forint költségtérítés és 23190 forint nyelvpótlék illeti meg. Az MMI Tanácsadó Kft.-ben 8%-os tulajdoni érdekeltsége van, ami 3%-kal nőtt a tulajdoni érdekeltség keletkezéskori arányához képest.

varosuzemeltetesi_biz_ules03_gs

Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.)

Ingatlan, autó, más nagyobb értékű ingóság nincs a nevén, az MLSZ megyei igazgatójaként havi bruttó 400 ezer forint keres. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. FB-tagjaként viszont kicsit változott a bevétele, bruttó 29 ezer forint helyett csak 33 ezret kap havonta. Sem tartozása, sem megtakarítása nincs.

Póda Jenő (KDNP)

A tavalyihoz hasonlóan három pótlapot is mellékelt, hogy minden ingatlanát fel tudja tüntetni vagyonbevallásában

Póda Jenő

, melyben továbbra is 10 ingatlan és telek szerepelt, ennek ellenére Erste Lakástakarékot nyitott, ahol 2,8 millió forint van. Vásárolt tavaly egy 2007-es Opelt. Életbiztosításának névértéke 2,2 millió forint, a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztárnak 9 millió forint helyett már 11,75 millióval a tagja, 27 ezer 700 eurónyi államkötvénye van még mindig. Készpénztartaléka 170 ezer forint helyett 380 ezer. Pénzintézetekkel szembeni követelése lecsökkent 13 millió forintra, illetve devizában minimálisan változott, 17 100 dollárra nőtt. Magánszemélyeknek még mindig tartozik 5 millió forinttal, a banknak pedig már adósa 2,2 millió forint lakáshitellel. A Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetőjeként havonta bruttó 980 ezer forintot keres, illetve osztalékokból is van bevétele, ahogy feltüntette, eseti jelleggel, változó összegben. Önkormányzati képviselőként havi bruttó 140 ezret keres.

5B_rozsavolgyi02_gs

Rózsavölgyi József (Fidesz-L.É.T.)

Nem történt változás a Fidesz képviselőjének vagyonában. Szegeden egy 150 négyzetméteres lakóházat épített 1980-ban, és van egy 65 négyzetméteres lakása is bevallása szerint, amit 1994-ben vásárolt. Két szőregi ingatlannak haszonélvezője, illetve van egy szegedi 25 négyzetméteres üzlethelyisége is. Képviselői tiszteletdíján kívül üzlethelyiség bérbeadásából havonta bruttó 80 ezer forint jövedelme van, nyugdíja 111 ezer forint.

Sebestyén József Zoltán (MSZP)

Szülőkkel kötött eltartási szerződés alapján 2000-ben tulajdonosa lett egy 135 négyzetméteres szegedi lakóháznak, amihez egy 20 négyzetméteres melléképület található, mindez egy 450 négyzetméteres telken. Egy autó van a nevén, egy 2004-ben vásárolt Seat Toledo. Tavaly azt írta, 292 darab OTP-részvénnyel, CIB hozamvédett betétalapban 267 ezer forinttal és 1,7 millió forint értékű FHB normál betéttel rendelkezik, idén viszont csak egy 4 millió forint értékű OTP normál betétet tüntetett fel. Tartozása nem volt, de idénre lett, egy bank számára kell majd 900 ezret adnia.

solymossajttaj01_gs

Solymos László általános alpolgármester (MSZP)

759 négyzetméteres telken egy 148 négyzetméteres lakóházat és egy 30 négyzetméteres garázst tulajdonol felerészben, autója nincs, pénzintézeti számlakövetelése komoly összeggel nőtt: 5,97 millió forintról 8,15 millióra. Idén is csökkentette banki hitelét 4 millió 530 ezer forintról 3 millió 922 ezerre. Havi bruttó jövedelme 692 ezer 440, továbbá 100 ezer 964 forintnyi költségtérítés jár neki.

Szécsényi Ferencné (MSZP)

Felerészben tulajdonolt 147 négyzetméteres ingatlanja már az MSZP-s képviselőnek, lett viszont egy szintén felerészben tulajdonolt 96 négyzetméteres új háza a korábbi üres telkén. 2014-ben vásárolt egy használt Ford C-Max típusú személygépkocsit, más járművet, vagy nagy értékű ingóságot nem tüntetett fel bevallásában. Befektetési jegyekben 7,5 milliója helyett 5,8 millió forintja van, viszont nyugdíj-előtakarékossága, s a rajta lévő 14 millió forint eltűnt. Az EDF Démász Zrt részvényei szintén a múlt részeivé váltak csak. Hitele picit csökkent, 270 ezer forint helyett már csak 200 ezer. Képviselői tiszteletdíja bizottsági tagságával együtt bruttó 169 ezer forint, az IKV Zrt. felügyelő bizottsági tagságáért havi bruttó 35 ezer forintot kap. Nyugdíja 330 ezer forint, a havi bruttó 1 millió 353 ezer forintos korábbi bére után.

Szénási Róbert (MSZP)

Tavaly még nem volt ingatlana, de ezen változtatott, mindjárt vett egy házat meg egy lakást is. Az előbbi 62 négyzetméteres, az utóbbi 34, mindkettőnek 50 százaléka az övé. Volkswagen autójától, Suzuki motorjától megvált, egyedül Hussar motorkerékpárja maradt meg. 1985 és 2005 között szerzett nyolc festményéből is csak hat van már meg csak, a 42 darab Herendi és Zsolnay porcelán sincs a listán. Nem árulta el, hogy három lakástakarékjában mekkora összeg van, szintén titkolózott életbiztosítása, s új Erstés biztosításával kapcsolatban. Takarékban már 500 ezer forint helyett 2 milliója van, 10 millió forintnyi készpénzéből csak 1 millió maradt. Gépjárműtechnikusként havi bruttó 129 ezret keres, felügyelő bizottsági tagként 25 ezer forintot, bruttó 169 ezres képviselői tiszteletdíján felül, valamint az idei bevallásában feltünteti, hogy osztalékjövedelme van egy kft. után, amelynek fele részben tulajdonosa, s egyben ügyvezetője lett tavaly, de az összegéről csak annyit árul el: „változó”.

szentgyorgyi_pal_gs

Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester (MSZP)

Szegeden lévő lakása és Makón található családi háza továbbra is megvan, saját tulajdonú autója még mindig nincs (a villamossal történő tavalyi ütközése önkormányzati tulajdonú gépkocsival történt). Szentgyörgyi átcsoportosította a vagyonelemeit. Két életbiztosítása 4 millió forint értékben már nincs meg, önkéntes nyugdíjbiztosítása 6,8 millió maradt. Takarékbetétben őrzött megtakarítása 9,7 millió forint helyett már csak 7 millió. Lett egy OTP értékpapír számlája, amelyen már 11,8 millió forint található. Más szerződés alapján fennálló pénzkövetelés összege 6 millió forintról 1,5 millióra csökkent. Az alpolgármesteri tisztségéért bruttó 679 ezer 090 forintot keres, továbbá őt is megilleti 100 ezer 964 forint költségtérítés.

Szentistványi István (független)

Ha az állandóságról egy posztmodern szobrot állítanánk, azt Szentistványi városatya vagyonnyilatkozatáról mintáznánk. Idéznénk tavalyi írásunkat erről a dokumentumról (szó szerint): „Az LMP-s képviselő ugyan úgy áll, mint tavaly és tavalyelőtt, egy 68 négyzetméteres lakás 50 százalékos tulajdonosa 2000 óta, ezen kívül semmi nem szerepel bevallásában.”

Tóth Károly (MSZP)

Nem számolhatunk be nagy meglepetésekről a szocialista politikusnál sem. Szegeden és Tiszaföldváron rendelkezik ingatlannal, ez utóbbit 2013-ban vásárolta. Egy 723 négyzetméteres telekről van szó gazdasági épülettel, 100 négyzetméteres lakóház is található rajta. 6 millió forintos pénzintézettel szembeni követelése most csökkent, mégpedig 5 millió forintra, a hitele 5 millió forint helyett egy kicsit kevesebb, 4,8 millió. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékáni hivatalvezetőként továbbra is havi 430 ezret keres, önkormányzati képviselőként 169 ezer forintot, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. FB-elnökeként havi bruttó 45 ezret kap.

Tóth Péter (Jobbik)

A Jobbik képviselője továbbra is tulajdonosa 2/5-öd részben egy alsóvárosi ingatlannak, a telek területe 350 négyzetméter, a rajta álló lakóházé 60. A lakáshitelének összege csökkent 5,5 millió forintról 5,2 millióra, a diákhitele pedig 1,5 millió forintról 1,3 millióra. A szegedi közgyűlés tagjaként havi bruttó 141 ezret keres, ezen kívül FB-tag a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nél havi bruttó 33 ezerért, de Vona Gábor helyett már Volner Jánost segíti asszisztensként 168 ezer forintért az Országgyűlés Hivatalában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.