Közélet

Megnyílt a Karitász Vásár a nagyáruházban

Megnyílt a Karitász Vásár a nagyáruházban

2016. december 13., kedd
Megnyílt a Karitász Vásár a nagyáruházban
karacsonyi_karitasz_vasar05_gs

Az angyalkák és a szivecskés karácsonyfadíszek igen kelendőek szoktak lenni a Karitász Vásárban, amelyet immár huszonharmadik alkalommal rendez meg a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász. A bevételből ezúttal is nehéz sorsú családoknak vásárolnak tűzifát télire.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász az adventi időszakban több jótékonysági akcióval kívánja segíteni nehéz sorsú embereket, hogy hitet és reményt ébresszen a szeretet ünnepén azokban is, akik rászorulnak, és azokban is, akiknek módjukban áll adni. Ez a cél vezérli a Karitász Vásár szervezőit is, akik immár huszonharmadik éve az általuk készített ajándéktárgyak eladásából származó bevételből vásárolnak tűzifát rászorulóknak. „Karitász szolgálatunknak vannak új tevékenységei, például a gyermekek napközbeni ellátásának megfelelő játszóházi programstruktúra, ahol a halmozottan hátrányos helyzetű családok fiataljai is bekapcsolódtak az ajándéktárgyak készítésébe a Karitász önkénteseivel” – mondta el

Kothencz János

, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója a jótékonysági vásár megnyitóján, amelyen három forráskúti citerazenekar is fellépett. A Nagyáruház földszintjén nagyjából százféle ajándék- és dísztárgy, hasznos holmi közül válogathatnak az érdeklődők, valamennyit

a Karitász Alkotóházban

készítették, vagy ajánlották fel önkéntesek. Ebbe a jótékony munkába több mint 120-an kapcsolódtak be ebben az évben. Kothencz hangsúlyozta, nemcsak a tárgyakat kell látni a vásár kínálatában, hanem azt a szeretetet is, amivel azok készültek. „Ilyenkor adventkor sem feledkezhetünk meg azokról, akik nem szeretetteljes családi körben, hanem egyedül töltik az ünnepeket, azt is üzenjük ezzel a vásárral, hogy senki sincs egyedül” – fogalmazott Kothencz János.

karacsonyi_karitasz_vasar15_gs

Már a kezdetektől bekapcsolódott a Karitász Vásár előkészületeibe

Freiburger Lászlóné Gizella

. „Felemelő érzés, amikor készítjük az ajándékokat, hiszen tudjuk, hogy ezzel örömet okozunk annak, aki megvásárolja, illetve segítünk másokon, mert a környékünkön is nagyon sokan rászorulnak a segítségre. Fontosnak tartom, hogy ne csak a közvetlen családunkra, hanem a körülöttünk élőkre is figyeljünk, és ha módunkban áll, támogassunk másokat” – fogalmazott.

Ancsa-Molnár Hajnalka

, az Egyházmegyei Karitász irodavezetője elmondta, október és november folyamán az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központban készítették az ottani kézműves kör, valamint önkéntesek a vásárra szánt ajándékokat, illetve kaptak ajándéktárgyakat Szőregről, Hunyáról, a felsővárosi Karitász csoporttól és magánszemélyektől is. „Nemcsak ennek a várásnak a bevételét használjuk fel tűzifavásárlásra, hanem az Egymillió csillag a szegényekért akcióból befolyt összeget is. Tavaly nagyjából tíz családot tudtunk támogatni, amire mondhatják egyesek, hogy nem túl sok, de legalább annyi családnak meleg lesz az otthona karácsonykor” – fogalmazott. Az irodavezetőtől megtudtuk azt is, hogy a Karitász Vásár előkészítésében résztvevők segítségével választják ki minden évben, hogy kiket támogatnak. A Karitász Vásár december 19-éig várja az érdeklődőket a nagyáruház földszintjén nyitvatartási időben, azaz hétköznaponként fél 9-től este hétig, szombaton 17 óráig, míg vasárnap 15 óráig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.