Közélet

Ötödik alkalommal gyűjtenek adományokat advent idején a szegedi rotary klubok

Ötödik alkalommal gyűjtenek adományokat advent idején a szegedi rotary klubok

2016. november 29., kedd
Ötödik alkalommal gyűjtenek adományokat advent idején a szegedi rotary klubok
rotary-advent_sajttaj007kf

A Klauzál téren gyűjtik az adományokat. A szegedi cégek mellett művészek, sportolók is segítik azt, hogy a helyi rotary klubok minél több rászorulónak nyújthassanak segítséget.

„Könnyek nélkül nem tudok róla beszélni. A legszebb az ajándékozásban, hogy szeretettel és örömmel adhatunk” – mondta

Hajdu László

, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged előző elnöke az utóbbi öt év adventi adományozásairól. A szervezők hangsúlyozták, idén is minden összegyűjtött fillér a rászoruló családoknak jut, az utóbbi öt évben 8-8,5 millió forint értékben tudtak ajándékozni. December elsejétől minden nap délután kinyílik a Klauzál téren az adventi naptár egy-egy ablaka, s két rászoruló család egy támogató, illetve a Délmagyarország ajándékával lesz gazdagabb. Ügyelnek arra, hogy mindig a legszükségesebb dolgokat kapják meg az érintettek, az ajándékok között van háztartási gép, élelmiszer-, tisztítószer-, iskolaszer csomag és pénzadomány is.

Fehér Éva

, a Rotary Club Szeged - Tisza vezetője elmondta, idén elkötelezetten dolgoznak a rendezvényen, folyamatosan gyűjtik az adományokat, hogy minél több embernek okozhassanak boldogságot az ünnepek idején. Kiemelte, hogy fontosnak tartják az anyaotthon és az idősek otthona támogatását.

rotary-advent_sajttaj002kf

A fiatalabbakat képviselte

Tajti Andrea

, aki a Szeged Dóm Rotary Clubot vezeti. Fiatal klubként csatlakoznak a hagyományhoz, igyekeznek minél több időt kint lenni. Középiskolás ösztöndíjalapra gyűjtenek, ezért forralt bort és forralt teát osztanak. Pozitív példát mutatnak azok a tizenévesek, akik kétnaponta két órát kint töltenek a hidegben, s közben próbálják megszólítani az embereket.

Elekes Zoltán

főszervező hozzátette, remélik, hogy a támogatásban részesülő középiskolások később maguk is adni fognak. A Délmagyarország kialakítja Szeged első szeretetkuckóját a Klauzál téren, ahol a gyerekeknek gyűjtenek adományt. A Lapcom Média Alapítvány nevében

Kóti Zoltán

kifejtette, 24 család részére szerveznek gyűjtést, eddig kétmillió forintot adtak az olvasók, így úgy gondolják, idén is több mint százezer forintot adhatnak családonként. A családi és az iskolai minta hatására érzi úgy

Vajda Júlia

opera-énekesnő, hogy jó adni. Szerinte az adományozásnak, a segítésnek hozzá kell tartoznia az élethez. Rajta kívül többek között

Bárdos András, Király Levente, Székhelyi József

és

Nagy Péter

is a rendezvény vendége lesz, így elősegítve az adománygyűjtés sikerét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.