Közélet

Telt házas Dalos Találkozó a L.É.T. mozgalom szervezésében + FOTÓK

Telt házas Dalos Találkozó a L.É.T. mozgalom szervezésében + FOTÓK

2016. október 10., hétfő
Telt házas Dalos Találkozó a L.É.T. mozgalom szervezésében + FOTÓK
IMG_0340

Közel 300 szépkorú vendége volt az idei Dalos Találkozónak, melyet immár hagyományosan minden év őszén rendez a L.É.T. mozgalom. Kiváló produkciók és fergeteges hangulat várta ezúttal is az érdeklődőket.

"Ezúttal is nagyon sok felől érkeztek a L.É.T. barátai és partnerei erre a csodálatos rendezvényre. A L.É.T. szegedi nyugdíjascsoportjaival töltötték együtt a szombati napot a Battonyai Harangvirág Nyugdíjas Klub, a Csantavéri Nyugdíjasklub, az Egri Csillagok Népdalkör, a Felsőszentiváni Aranyág Dalkör, a Kecskési Nyugdíjas Egyesület, a Mezőkovácsházi Szivárvány Egyesület, az Ópusztaszeri Szeri Népdalkör, a Petőfi-telepi Szépkorúak Egyesülete, a Szatymazi Barackvirág Népdalkör, a Szenior Fitness Egyesület, a Szentmihályi Nyugdíjas Egyesület, a Szőregi Nyugdíjas Egyesület, az Újszentiváni Egyesület, a Zentagunarasi Nők Egyesülete és a Mag Hagyományápoló Egyesület tagjai" – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Kothencz János,

a L.É.T. Mozgalom életre hívója. Köszöntőjében az összetartásra és az egymás iránt vállalható szolidaritás fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint azt már számtalanszor hangsúlyozta, főleg az idősek körében kell leginkább odafigyelni arra, hogy senki ne érezze magát egyedül. "Egymás ajándékaivá válhatunk minden ilyen alkalom során" - mondta el az alapító.

Molnár Józsefné Terike,

a L.É.T. Egyesület alelnöke, aki egyben ezeknek a találkozóknak a főszervezője is, elárulta, ezúttal több klub is úgy tett eleget a meghívásnak, hogy először mutatták be közös produkcióikat, ezzel is nagy örömet szerezve a mindig hálás közönségnek. Molnár Józsefné Terike szervezésének köszönhetően már hagyományossá vált a rendezvény, ahova minden olyan népdalkórust várnak, akik szívesen bemutatják magukat. Természetesen van, aki verssel vagy táncprodukcióval lép fel.

Balogh Zsolt,

a L.É.T. Egyesület elnöke szerint azért is fontosak az ilyen találkozók, mert ilyenkor is nyilvánvalóvá válik, hogy senkinek nem kell egyedül éreznie magát, csak mert esetleg idős korára egyedül él. Igazi közösségépítés mindaz, aminek ezúttal is láthattuk, tapasztalhattuk az eredményeit.

Dobák Lászlóné Margitka

egy Juhász Gyula-verssel köszöntötte az egybegyűlteket, és biztatta a jelenlévőket arra is, hogy mindig ápoljuk közös hagyományainkat, ami egyben záloga is az egészséges nemzettudatnak. A L.É.T. Egyesület valamennyi nyugdíjasklubja képviseltette magát a rendezvényen. Kothencz János köszönetét fejezte ki

Gregor Andrásné Piroskának, Huszár Istvánné Zsuzsikának, Kecskeméti Józsefné Icukának, Kis Sándorné Katikának, Bakró Jenőné Irénkének

és

Horváth Józsefnek

a komoly szervezői és közösségi aktivitásukért. A „Dalos Találkozók” programsorozat a jövőben is folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.