Közélet

Mága Zoltán adományait vehették át az ÁGOTA fiataljai + FOTÓK

Mága Zoltán adományait vehették át az ÁGOTA fiataljai + FOTÓK

2016. október 25., kedd
Mága Zoltán adományait vehették át az ÁGOTA fiataljai + FOTÓK
adsomany_maga10_gs

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyerkőcei, a lakásotthonokban élő fiatalok, valamint a Csongor téri játszóház hátrányos helyzetű családjai részesültek Mága Zoltán Prima Primissima Díjas hegedűművész adományából, mely többek között iskola- és sportszereket rejtett.

Kedd reggel kisbusz gördült be az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ Csongor téri épületéhez, tele

Mága Zoltán

hegedűmész adományaival. A Szent Gellért Fesztivál jótékonysági koncertjén befolyt összeg egy részét, mintegy 2 millió forintot, iskola- és sportszerek, táskák és strandfelszerelések beszerzésére fordította, ezzel támogatva a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyerkőceit, a lakásotthonokban élő fiatalokat, valamint a Csongor téri játszóházzal kapcsolatban álló hátrányos helyzetű családokat.

Kothencz János

, a gyermekvédelmi szolgáltató főigazgatója elmondta, nagyon örülnek a Prima Primissima Díjas művész felajánlásának, melyekből egyaránt kerül az Ágota Játszóházba járó családoknak, valamint a nevelőszülői hálózatba bekapcsolódó nevelőszülőknek is.

Fazakas Gusztávtól

, Tiszasziget plébániai kormányzójától megtudtuk, Mága Zoltán maga kérte, hogy a jótékonysági koncertből befolyt összeg egy része az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalokhoz, illetve a hátrányos helyzetű családokhoz kerüljön, ezzel támogatva az ő mindennapi boldogulásukat. Az adomány másik feléből a szegedi gyermekklinika onkológiai osztályának működését támogatja a hegedűmész,

Kiss-Rigó László

megyés püspökkel közösen infúziós pumpát adnak át a kórházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.