Közélet

Először emlékeznek 1956 hőseire Tarjánban

Először emlékeznek 1956 hőseire Tarjánban

2016. október 30., vasárnap
Először emlékeznek 1956 hőseire Tarjánban
otvenhat1

Szegeden is számos megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához időzítve, de eddig Tarjánváros kivételt jelentett. Most a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ is ünnepséget szervez, Hősökre emlékezünk címmel.

November 1-jén, 15 órakor, a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központba várják a megemlékezőket az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre. Beszédet mond majd

Wittner Mária

, 1956-os forradalmár, és

Kiss-Rigó László

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke. A műsorban a Tiszaszigeti Szent Antal Általános Iskola tanulói közreműködnek, és

Dobák Lászlóné

mond verset.

Kothencz János

, a központ alapítója, a városrész önkormányzati képviselője a megemlékezéssel kapcsolatban kiemelte, először rendeznek ilyen ünnepséget a városrészben. Úgy vélte, míg nemzeti ünnepeink nemzeti összetartozásunk fejezik ki, addig a közös ünneplés egy-egy közösség összetartozását is kifejezi. Hozzátette: az elmúlt években számos értékes közösség formálódott Tarjánban, többnek otthont ad a kulturális központ, és így a nemzeti ünnep most arra is jó alkalom, hogy ezek a közösségek összejöjjenek, együtt ünnepeljenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.