Közélet

Dalos találkozót tartottak a L.É.T. Egyesület nyugdíjas klubjai + FOTÓK

Dalos találkozót tartottak a L.É.T. Egyesület nyugdíjas klubjai + FOTÓK

2016. október 21., péntek
Dalos találkozót tartottak a L.É.T. Egyesület nyugdíjas klubjai + FOTÓK
let_oktober48_gs

Ismerkedtek, beszélgettek, vidáman szórakoztak a L.É.T. Egyesület nyugdíjas klubjai az év egyik utolsó összejövetelén. A rendezvényre közel százan látogattak el, ezúttal vendégeik között köszöntötték a petőfitelepieket is.

A L.É.T. Egyesület, számtalan programja mellett megkülönböztetett figyelmet szentel az időseknek, Szeged-szerte hét éve működtet olyan nyugdíjas klubokat annak érdekében, hogy a lakótelepeken és a város különböző pontjain élő idősek közösségi élményben részesülhessek, kikapcsolódhassanak, beszélgethessenek. Pénteken vidám zenés-táncos mulatságra várták a nyugdíjas klubokat, külön köszöntve a petőfitelepieket.

Kothencz János

, az egyesület alapítója köszöntőjében felhívta a vendégek figyelmét, a L.É.T. mozgatórugója a lakótelepeken élő emberekért vállalt szolidaritás, tagjaik mindegyike az elmúlt években és jelenleg is azon dolgozik, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, ahol a nyugdíjas csoportok is otthon érezhetik magukat. külön köszönetet mondott a közösségépítő munkájáért

Kecskeméti Józsefnének

,

Molnár Józsefnének

,

Kiss Sándornénak

,

Gregor Andrásné Piroskának

és

Huszárné Istvánnénak

, vagyis a nyugdíjas klubok vezetőinek. Az alapító megjegyezte, valódi közösség kovácsolódott a L.É.T.-en belül, melynek keretében ma már többek között számítógépes és angol tanfolyamokat szerveznek az időseknek. Az elsősorban időseknek szóló nyelvi tanfolyam egy éve indult, sikerén felbuzdulva pedig a jövőben is folytatódni fog. A legújabb nyugdíjas klub aktivitásának hála a kézműves kör is egyre több tagot tudhat magáénak. Molnár Józsefné portálunk érdeklődésére elmondta, még két nyugdíjas találkozót szerveznek idén: november 3-án és december 8-án, utóbbi a Mikulásbál lesz. November 1-jén kerül sor továbbá az első városrészi ünnepségre, Kothencz János ugyanis 40 év után éleszti fel a hagyományt, hogy a magyar nemzeti ünnepeken Tarjánban is megemlékezéseket tartsanak. November első napján az 1956-os forradalom hőseire emlékeznek

Wittner Máriával

és

Kiss-Rigó Lászlóval

. A nyugdíjas klubok az év utolsó napját is együtt töltik, tavaly 130 fő vett részt a szilveszteri partijukon, idén legalább ugyanennyi érdeklődőt várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.