Közélet

Mozgás, kézműveskedés és vízi vetélkedők a jubileumi ÁGOTA-tábor 3. napján + FOTÓK

Mozgás, kézműveskedés és vízi vetélkedők a jubileumi ÁGOTA-tábor 3. napján + FOTÓK

2016. július 23., szombat
Mozgás, kézműveskedés és vízi vetélkedők a jubileumi ÁGOTA-tábor 3. napján + FOTÓK
agota_tabor_szombat138_gs

Ezer ember egész nap sportolt és kézműveskedett. Nap közben a vízben tombolhattak a táborlakók, este az Ösztön koncertje szórakoztatta őket.

A hatalmas forróságban fergeteges hangulatban folytatódott szombaton Doboz-Szanazugon a XX. Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója. A hőség ellen a táborlakók a vízparton vagy a víz hűsítő habjai között kerestek és találtak menedéket. Újabb fantasztikus napot töltöttek el együtt a résztvevők, és életre szóló élményekkel gazdagodtak. Megkezdődtek a csocsó- és a pingpongbajnokságok, valamint a fiatalok körében is talán a legnépszerűbbnek számító sportág, a labdarúgás tábori küzdelmei. Ezzel szinkronban délelőtt és délután is valódi vízi parádé zajlott Doboz-Szanazugon, izgalmas és látványos vízi ügyességi vetélkedőkön mutathatták be képességeiket az ország minden megyéjéből érkezett, állami gondoskodásban élő gyermekek, ifjak. Nemcsak a mozgásról, a sportról, a vízről szólt azonban a szombat: folyamatosan születtek a szebbnél szebb, értékesebbnél értékesebb alkotások a készségfejlesztő és kézműves-foglalkozások keretében. Minden egyes mű, minden egyes alkotás a készítője személyiségét, lelkét tükrözte vissza. Este következett az elmaradhatatlan és utánozhatatlan óriási buli. Előbb az Ösztön együttes adott koncertet kifejezetten a gyermekekről, a gyermekeknek szóló dalokkal, majd ezt könnyed karaoke-parti koronázta meg, ahol a táborlakók adhatták elő, énekelhették, rappelhették el kedvenc könnyűzenei számaikat. Ezer ember közösen tombolta végig ezt a partit, minden fellépő jogosan kapta meg a vastapsot! "Nagyon készülünk már a vasárnapra, ahol meglepetésvendég érkezik a táborba. Annyit elárulhatok, hogy egy nyári Mikulásról van szó, aki egy tűzoltóautón fut majd be a strandra különleges vízi program keretében" - árulta el a továbbiakról

Kothencz János,

az országos tábor vezetője.

A jubileumi ÁGOTA-tábor a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával valósul meg.

A 20. jubileumi táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató sok száz gyermeke és fiatalja vett részt. A szervezők a nevükben is köszönik az adományokat, az ajándékokat! A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató továbbra is folyamatosan várja nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Korábban írtuk:

Az ÁGOTA-tábor 2. napjának összefoglalója és fotóiAz ÁGOTA-tábor 1. napjának összefoglalója és fotóiMegkezdődik a XX. ÁGOTA-táborJubilál az ÁGOTA: ezer résztvevő a huszadik nyári táborban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.