Közélet

A vadasparki játszótérmutyi felelőseit keresi Ménesi Imre

A vadasparki játszótérmutyi felelőseit keresi Ménesi Imre

2016. április 7., csütörtök
A vadasparki játszótérmutyi felelőseit keresi Ménesi Imre
mszp_sajttaj02_gs

A szegedi Fideszhez vezetnek a vadaspark területén kialakított játszótérrel kapcsolatos csalás szálai Ménesi Imre szerint. Az MSZP-s önkormányzati képviselő arra szólította fel a helyi Fideszt, tisztázzák érintettségüket az ügyben és szerezzék vissza az ellopott közpénzt. Nógrádi Tibor, a nagyobbik kormánypárt szegedi elnöke pedig arra kéri a helyi szocialistákat, hogy ők a Szeviép eltűnt milliárdjait szerezzék vissza.

„Ennél a beruházásnál több mint 200 milliót loptak el saját zsebre” – idézte 2014-es szavait

Ménesi Imre

MSZP-s önkormányzati képviselő,

ő tett feljelentést

a vadasparkban létesített játszótér ügyében. A Csongrád Megyei Főügyészség szerdán arról

tájékoztatott

, hogy három személyt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítottak meg. A vádirat szerint jogosulatlanul vettek igénybe mintegy 185 millió forint hazai és európai uniós támogatást, a projekt tényleges bekerülési értéke a támogatási szerződésben szereplő költségek csupán 15-20%-a volt. Ménesi Imre a szegedi Fidesz-iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, 2013-ban a Fidesz akkori helyi elnöke adta át a Titan Project’s House Kft. által kialakított játszóteret, méltatta a beruházást, hogy mennyi látogatót fog vonzani. Ménesi már akkor is arról beszélt, hogy 40 milliónál nem kerülhetett többe a kialakítás, s most az ügyészség tájékoztatásából kiderül, hogy a bekerülési költség 80%-át ellopták. Kijelentette, hogy egyértelműen látszott már akkor is és most is, hogy a szálak a Fidesz helyi vezetéséhez futnak be, elsősorban

Gyimesi László

volt Fidesz-KDNP-s tanácsnokhoz, valamint az ő „udvarköréhez”. Elmondta, hogy a Titan Project’s House Kft. ügyvezetője egyben a Szóda című, a baloldali városvezetést élesen támadó lap kiadója is volt, emellett az ügyben érintett a lap főszerkesztője és a Fidesz volt irodavezetője is. „Az uniós pénz is közpénz, itt közpénz eltulajdonításáról van szó” – szögezte le Ménesi.

mszp_sajttaj01_gs

Az MSZP-s politikus felszólította a szegedi Fideszt, hogy tagjai nyilatkozzanak, ki érintett még az ügyben. Hozzáfűzte, hogy addig fogja ismételgetni a kérdést, amíg választ nem kap – utalt arra, hogy

a Fidesz-L.É.T. frakció a Schulz-nyilatkozattal kapcsolatban kíváncsi Botka László MSZP-s polgármester véleményére immár hetek óta.

Ménesi Imre arra is felszólította a helyi Fideszt, hogy szerezzék vissza az eltűnt közpénzt, s azt fektessék be a Szegedi Vadasparkban. Mint elmondta, a vadasparkra a helyiek, mint saját gyerekükre tekintenek, így a szocialista politikus szerint ez az eset olyan, mintha saját gyereküket lopták volna meg az ügyben gyanúsítottak.

Szegedi Fidesz: Ménesi Imre a Szeviép-milliárdokat szerezze vissza!

Nógrádi Tibor

, a Fidesz szegedi elnöke az elhangzottakra reagálva kijelentette, ő pedig Ménesi Imrét szólítja fel, hogy szerezze vissza a Szeviép milliárdjait a cég szocialista holdudvarának tagjaival egyetemben, és fordítsa az Szeged kulturális és sportéletére. „A szegedi Fidesz örömét fejezi ki, hogy a magyar igazságszolgáltatás rendben teszi a dolgát, és reméli, hogy minden, bűnnel besározott pénz nyomára tud bukkanni függetlenül attól, hogy ki az elkövető. Aki bűntettet követett el, annak vállalnia kell azért a felelősséget, és meg is kell bűnhődnie! Bízunk benne, hogy a Szeviép-ügyben elsíbolt milliárdokat, valamint a Hungária Közraktár Zrt. és a KSE Kft. ténykedése közben szőrén-szálán eltűnt milliárdokat, illetve százmilliókat is sikerül majd maradéktalanul felkutatni, és az igazságszolgáltatás megnevezi azokat a személyeket, akik ezen botrányos ügyek szegedi politikai holdudvarát képezték. Felkérjük egyúttal a napokban súlyos offshore-botrányba keveredett Magyar Szocialista Párt országos és helyi politikusait, hogy a közélet megtisztulásának érdekében ezek iránt az ügyek iránt is fokozott érdeklődést mutassanak!” – reagált az elhangzottakra közleményében Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke.

Az MSZP-s Ménesi Imre szerint a szegedi Fideszhez vezetnek a vadaspark területén kialakított játszótérrel kapcsolatos csalás szálai - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=625290

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.