Közélet

Több mint 50 családot támogat pelenkával a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász

Több mint 50 családot támogat pelenkával a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász

2016. március 22., kedd
Több mint 50 családot támogat pelenkával a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász
karitasz06_gs

Ötödik éve támogatja a nehéz sorsú kisgyermekes családokat pelenkával, s immár harmadik alkalommal oszt vetőmagcsomagokat az öngondoskodó háztartásoknak a Katolikus Karitász. Az Együtt a babákért! programban a Szeged-Csanádi Egyházmegyében 56 családot támogatnak.

A Katolikus Karitász két országos, a nehéz körülmények között élő családok támogatásáért indított programjához csatlakozott a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Az Együtt a babákért! a DM drogéria és a karitász közös kampánya, melynek eredményeként 20 millió forint értékben több mint félmillió pelenkával tudják segíteni a kisgyermekes családokat.

Ancsa-Molnár Hajnalka

, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász koordinátora a keddi sajtótájékoztatón örömmel jelentette be: ebben a programban immár ötödik éve támogatják a segítség nélkül nehezen boldoguló családokat. Idén 450 doboz pelenkát osztanak szét, melyből 6 szegedi, s további 50 család részesülhet az egyházmegye területéről, többek között Gyomaendrődön, Csongrádon, Mezőberényben és Orosházán is. Nekik óriási segítséget jelent a fél évre elegendő pelenkacsomag, hiszen túlnyomórészt többgyermekes családok kerülnek a programba. Sőt, a szegedi támogatottak között egy olyan család is van, ahol hármasikrek születtek.

karitasz01_gs

A karitász öngondoskodó családokért indított programja is folytatódik, tavasszal országszerte több mint 1600 háztartást ajándékoznak meg vetőmagokkal, 4,5 millió forint értékben. A koordinátortól megtudtuk, 2013 óta osztanak vetőmagcsomagokat olyan családoknak, akiknek a kertje alkalmas a növénynevelésre. Egy-egy ilyen csomagban 15-féle alapvető zöldség és ajándék virághagyma található, aminek összértéke körülbelül 3000 forint. Ancsa-Molnár Hajnalka elmondta, az öngondoskodó program lényege, hogy olyan háztartásokat támogassanak, akik képesek hosszú távon fenntartani konyhakertjüket. Arról, kik részesülhetnek a vetőmagcsomagokból, a karitász önkéntesei tehetnek ajánlást, Szegeden 13 család kapott a magokból. Ancsa-Molnár Hajnalkától azt is megtudtuk, egész évben odafigyelnek a rászorulókra, legutóbbi élelmiszer gyűjtési akciójukon például 8,5 tonna adományt gyűjtöttek össze, amit 1600 család között osztanak majd szét húsvétkor. Ugyanakkor megjegyezte, a rekordgyűjtés ellenére is nagyobb az igény a támogatásra szorulók részéről, mint amennyit teljesíteni tudnának, de évről évre nő azok aránya, akiket segíteni tudnak.

Ötödik éve támogatják a nehéz sorsú kisgyermekes családokat pelenkával, s harmadik alkalommal osztanak vetőmagcsomagokat.http://szegedma.hu/?p=620339

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.