Közélet

Hagyományos ízek modern köntösben - megújul az Alabárdos Étterem+ FOTÓK

Hagyományos ízek modern köntösben - megújul az Alabárdos Étterem+ FOTÓK

2016. február 4., csütörtök
Hagyományos ízek modern köntösben - megújul az Alabárdos Étterem+ FOTÓK
alabardos_sajttaj003kf

Tavaly november óta új tulajdonosi kör üzemelteti Szeged egyik közismert éttermét, az Oskola utcai Alabárdos Éttermet, amely kívül-belül megújul az elkövetkező időszakban.

A Gellért és Fiai Kft. és Radnóti Ramon közösen vásárolták meg az Alabárdos-Szeged Kft.-t, valamint az étterem bérleti jogát. Az új tulajdonosok csütörtökön sajtótájékoztató keretében mutatták be a vendéglátóhelyet, illetve az azzal kapcsolatos jövőbeli terveket a média képviselői számára. "Elmondtam már többször, és aki ismer, tudja is rólam, hogy régóta a tervek között volt, hogy egyszer létrehozunk egy elegáns, nívós éttermet Szegeden jó konyhával. Nyilvánvaló volt, hogy akad még egy szempont, ami miatt egy étterem nagyon jól jönne számunkra. Méghozzá az, hogy a vajháti majorunkban van egy nagy állatállományunk, mintegy 130 szürkemarhával, közel 300 birkával és megközelítőleg 60-70 sertéssel. Erre az állományra létrehoztunk egy európai uniós engedéllyel rendelkező vágóhidat, továbbá a juhtej okán egy sajtüzemet. A mottónk pedig ebben az étteremben, hogy "a legelőtől az asztalig". Ez annyit tesz, hogy a természetes tartásban nevelt állat saját feldolgozásban kerül az asztalokra. Ennél frissebb, biztosabb hús és sajt nincs véleményem szerint" - fogalmazott a sajtóeseményen

Gellért Ákos

. Hozzátette, magyaros ételeket kínálnak majd újragondolt formában, de felismerhető jellegekkel, ízekkel a vendégek számára. Szeretnék visszaadni az Alabárdos fényét, megújult köntösben. Az operatív feladatok ellátásáért is felelős Radnóti Ramon kitért rá, első körben a Sonka és Borbár nyitja meg kapuit. "Próbáltunk egy olyan megoldást találni, amely révén a borozót kicsit fiatalosabbá tudjuk tenni, de közben meghagyjuk a borozó jellegét. Ami pedig az ételeket illeti, szerettünk volna egy kicsit bisztrós, tapas báros, de mégis magyaros jellegű, saját alapanyagokat felhasználó konyhát létrehozni" - árulta el a társtulajdonos. Hozzátette, május elején tervezik az előtér delikát részként való bemutatkozását, ahol italok mellett sonkát és sajtot lehet majd kóstolni, illetve ez utóbbiakat csomagolva meg is lehet vásárolni. Ezzel egyidejűleg nyit az új kerthelyiség, július elsejétől pedig már az elegáns, modern stílusú étteremrész is fogadja a vendégeket. Radnóti Ramon egyetértett abban, a vendéglő régi fényét vissza kell hozni, de modern köntösben, a középkori jelleget elhagyva.

Kívül-belül megújul Szeged kultikus étterme, az új tulajdonosok által működtetett Alabárdos Étterem. Részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=606585

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.