Közélet

Egy híján húsz új busz áll szolgálatba a DAKK-nál + FOTÓK

Egy híján húsz új busz áll szolgálatba a DAKK-nál + FOTÓK

2015. december 4., péntek
Egy híján húsz új busz áll szolgálatba a DAKK-nál + FOTÓK
citywide_buszok003

Tizenkilenc új Scania busz áll be a régi Ikarusok helyére a Dél-Alföldi Közlekedési Központ szegedi flottájában. A környezetbarát, klímával felszerelt, alacsonypadlós új négykerekűek Lengyelországból érkeztek Szegedre.

Az új tömegközlekedési járműveket

Fekete Antal

, a Dél-Alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt. vezérigazgatója mutatta be a Mars téren péntek délelőtt. A vezérigazgató kiemelte, hogy a buszokban lévő Euro 6-os szabványú dízelmotorok a leginkább környezetbarát motortípusok, ebből a szempontból „a gázos buszokat is lepipálják". Fekete Antalnak

Sáránszky Róbert

, Scania Hungary Zrt. ügyvezető igazgatója adta át az első új busz kulcsát, aki megkérte a buszsofőröket: vigyázzanak a járművekre, melyek csúcsminőséget képviselnek a dízeles buszok között. A Scania buszok - melyekkel már két-három napon belül találkozhatnak a szegediek - saját kerekükön érkeztek a lengyelországi Slupskban működő gyárból, hogy lecseréljék velük a régi Ikarusokat, melyek Kecskeméten folytatják pályafutásukat. A 250 lóerős új buszok kényelmesebbek és mindegyikben van klíma, befogadóképessége pedig nagyjából megegyezik a lecserélésre ítélt típuséval. A DAKK-nál azt várják tőlük, hogy a fogyasztásuk is harmadával kevesebb lesz, mint az Ikarusoké, azaz üzemanyagot spórolhatnak velük. Szeged mellett hamarosan Hódmezővásárhelyen és Makón is forgalomba állnak új buszok, melyek ugyan hasonlóak lesznek a szegediekhez, ám kisebb méretük miatt viszont praktikusabbak az ottani közösségi közlekedésben.

A környezetbarát, klímával felszerelt, alacsonypadlós új négykerekűek Lengyelországból érkeztek Szegedre.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594045

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.