Közélet

„Tisztítsuk meg a magyar földet!” – Horgosra szervez szemétszedést a szegedi Jobbik

„Tisztítsuk meg a magyar földet!” – Horgosra szervez szemétszedést a szegedi Jobbik

2015. október 6., kedd
„Tisztítsuk meg a magyar földet!” – Horgosra szervez szemétszedést a szegedi Jobbik
horgos_hatar_jobbik_01

Vajdaságba, a horgosi vasútvonal mentén szervez szemétszedési akciót Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke. Vasárnap adományokat is visznek a településre.

A Szeged-Szabadka vasútvonal szerb oldalát még mindig szemét borítja, igaz már hetek óta megváltozott a fő migrációs útvonal.

Tóth Péter

jobbikos önkormányzati képviselő „Tisztítsuk meg a magyar földet!” címmel tett közzé felhívást közösségi oldalán, mely szerint október 11-én, vasárnap szemétszedést tartanak Horgos térségében a vasútvonal mentén mintegy két kilométer hosszon. A gyülekező a Rákóczi téren, a megyeháza előtt lesz délelőtt 9-kor, onnan indulnak a Vajdaságba. Azt is kérte, jelezze külön, aki autóval tud menni, mert akinek nincs személygépkocsija, azt is szeretnék elvinni Horgosra, illetve adományokat is visznek a településre. Korábban azt írta Tóth Péter, hogy horgosi látogatása során azt tapasztalta, nagyon sokan élnek mélyszegénységben a vajdasági településen, átlagosan, egy nyugdíjas 15.000 forintnak megfelelő összegből él hónapról hónapra. Éppen ezért természetbeni juttatások visznek, illetve anyagi segítséget is szeretnének nyújtani. Az adományokat a Jobbik szegedi irodájába, az Oroszlán utca 4. szám alá várják, a 70/371-7979-es telefonszámon lehet előzetesen egyeztetni.

horgos_hatar_jobbik_02

Horgoson, a polgármester vezetésével működik egy egyesület, ami ellátja a szociális gondokat és enyhíti az elmúlt időszak kárait. Aki anyagilag támogatná őket, fontos tudnia, hogy az utalás utalás előtt feltétlenül szükséges, hogy egy e-mailt küldjön a megadott címre, mert egy adományozási szerződést kell kitölteni az utalás előtt. Ahogy Tóth írja, különben a szerb kormány, tiltott támogatásnak fogja venni az utalást.

Az egyesület adatai:

Jugoszláv Lazarus Szeretetszolgálat Tel.: 063560230 E-mail: bacsku@gmail.com Elnök:

Bacskulin István

Az adománygyűjtésről és a szemétszedési akcióról további részletek

ITT

olvashatóak.

A horgosi vasútvonal mentén szervez szemétszedési akciót a szegedi Jobbik, és adományokat is visznek a Vajdaságba - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=577579

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.