Közélet

Századvég Alapítvány: nőtt a kormánypártok támogatottsága, az MSZP-é csökkent

Századvég Alapítvány: nőtt a kormánypártok támogatottsága, az MSZP-é csökkent

2015. június 20., szombat
Századvég Alapítvány: nőtt a kormánypártok támogatottsága, az MSZP-é csökkent

Csaknem fél év után ismét nőtt a kormánypártok támogatottsága júniusban, a Fidesz-KDNP fölénye így továbbra is stabil, miközben a Jobbik vált a legnagyobb ellenzéki erővé, a baloldal egésze pedig nagyjából stagnált, az MSZP támogatottsága tovább csökkent - derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből, amelyet a Napi Gazdaság ismertetett szombati számában.

Júniusban a kormánypártok támogatottsága a teljes népesség körében 30 százalékon áll. A lap közölte: a Jobbik támogatottsága 16 százalék, a folyamatosan visszaszoruló MSZP 8 százalékon, az LMP 6 százalékon, míg a DK 5 százalékon áll. Az Együtt szinte eltűnt a térképről idén, jelenleg a felnőtt lakosság 2 százaléka támogatja. A megkérdezettek 32 százaléka vallotta magát bizonytalannak, illetve zárkózott el pártpreferenciája közlésétől. Az adatok szerint a magyar felnőttkorú lakosság 46 százaléka támogat jobboldali pártokat (Fidesz-KDNP és Jobbik), míg baloldali, liberális pártokat 15 százalékuk (MSZP, DK, Együtt). A Századvég felmérése szerint a magyar választók 74 százaléka vár szigorúbb bevándorláspolitikát, és közel ugyanennyien támogatják a személyi jövedelemadó 2016-os csökkentésének kormányzati terveit.

A Századvég Alapítvány legfrissebb felmérése szerint júniusban a kormánypártok támogatottsága a teljes népesség körében...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.