Közélet

Questor - Fidesz: az MSZP igyekszik eltussolni a "szocialista brókerbotrány" felelősségét

Questor - Fidesz: az MSZP igyekszik eltussolni a "szocialista brókerbotrány" felelősségét

2015. március 28., szombat
Questor - Fidesz: az MSZP igyekszik eltussolni a "szocialista brókerbotrány" felelősségét

Az MSZP választmánya azt kéri a párt parlamenti frakciójától, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Quaestor-ügy károsultjai megkapják a pénzüket. Ezt Botka László választmányi elnök mondta szombaton Budapesten, a testület ülésének kezdetén.

A választmány egyhangúlag foglalt állást abban is: a frakció a rendelkezésére álló parlamenti eszközökkel érje el, hogy az ügy minden részlete nyilvánosan megismerhető, illetve érthető legyen.

Botka László

napirend előtti felszólalásában jelezte, az MSZP nyitott minden szakmai javaslatra és ötletre az ügy megoldásával kapcsolatban, továbbá az a célja, hogy a következő napokban ezeket törvényjavaslatok formájában beterjessze a parlament elé. A választmányi elnök értékelése szerint az elmúlt évtizedek legsúlyosabb pénzügyi botránya zajlik Magyarországon, amely több tízezer magyar családot, több százezer magyar állampolgárt hozott lehetetlen helyzetbe. Hangsúlyozta: ez nem pusztán pénzügyi, hanem súlyos politikai botrány, válság is. Ez, mint cseppben a tenger, mutatja meg a fideszes kormány lényegét - fogalmazott. Hozzátette: a botrány rámutat arra, hogy a Fidesz által átszervezett pénzügyi felügyelet teljes mértékben alkalmatlan feladata ellátására, hiszen a csődbe ment brókercégnek még tavaly ősszel is engedélyt adott kötvények kibocsátására. Botka László azt mondta, hogy a Fidesz-kormány most harcot folytat a brókercégek ellen, de néhány hónapja még közpénzt bízott az egyik mostanra csődbe ment vállalkozásra. A magyar társadalom pártállástól függetlenül választ vár a nyitott kérdésekre - jelentette ki.

Fidesz: az MSZP a brókerbotrány eltussolásában érdekelt

A Fidesz szerint az MSZP választmánya ugyanúgy igyekszik eltussolni a "szocialista brókerbotrány" felelősségét, ahogyan azt eddig minden politikusuk tette. Az MSZP választmánya szombati ülésén azt kérte a párt parlamenti frakciójától, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Quaestor-ügy károsultjai megkapják a pénzüket. A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek küldött reagálásában azt írta: az MSZP választmányának azokra a kérdésekre kellene keresnie a választ, hogy "a szocialista kormányok vajon miért hunytak szemet az évtizedes pénzügyi korrupció fölött, miért engedtek brókereket a kormányuk közelébe, és mit keresnek az embereik a brókercégek hálózatában". A kormánypártiak szerint amíg "a szocialisták évtizedekig hagyták, hogy zavartalanul működjön a pénzügyi korrupció", addig a mostani kormányzat feltárta, és véget vet neki. Közleményükben úgy fogalmaztak: "egymás után kattan a bilincs a brókerbotrány érintettjein", így mielőbb választ kaphatunk arra, hogy kik és hová tüntették el az emberek pénzét. Kitértek arra is: az Országgyűlés kedden szavazhat a Fidesz törvényjavaslatáról, amely "lehetővé teszi, hogy az összes szélhámos összes cégének vagyonát és akár személyes vagyonát is zárolni lehet akár már folyamatban lévő ügyekben is". Ezt követően újraszabályozzák a befektetési szolgáltatásokat és rendet tesznek a brókerpiacon - ígéri a kormánypárti képviselőcsoport. A kártalanítással kapcsolatban azt írták, hogy az a törvényeknek megfelelően halad, sőt a Buda-Cash kisbetéteseinek esetében lassan a végéhez ér, majd hamarosan a Quaestornál is megkezdődhet.

Egymásra mutogat Questor-ügyben a Fidesz és az MSZP, Botka László is beszállt a vitába! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=522357

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.