Közélet

Hűtlen kezelés és csalás a piacnál? - Az ügyészségen tesznek feljelentést

Hűtlen kezelés és csalás a piacnál? - Az ügyészségen tesznek feljelentést

2015. január 28., szerda
Hűtlen kezelés és csalás a piacnál? - Az ügyészségen tesznek feljelentést
piac_sajtotajekoztato01kf

Kitalicskázták a pénzt a Szegedi Vásár és Piac Kft.-ből – állítja Ménesi Imre (MSZP), a cég felügyelőbizottságának elnöke, aki sajtótájékoztatóján bejelentette: feljelentést tesznek.

Még novemberben jelentette be

Solymos László

alpolgármester, hogy

átvizsgálják a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégek működését

, majd

Botka László

városvezető azt közölte, hogy

mindössze három cégvezető marad a helyén

, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetőjének,

Erdei Péternek

alkalmatlanság miatt mondtak fel. Mint ismeretes, a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégeket átvilágították, a Szegedi Vásár és Piac Kft. felügyelőbizottságának elnöke,

Ménesi Imre

„Hogyan lopták szét a piac bevételét” címmel tartott sajtótájékoztatóján összegzett. A szocialista politikus három dolgot tartott a legaggályosabbnak a piac elmúlt évekbeli működésével kapcsolatban, egyrészt a parkoló és beléptető-rendszer, a tűzjelző kialakítása, valamint a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére vonatkozó kiírásokat. Mint elmondta, a nyertes pályázatokban szereplő bruttó 12, 13, illetve 11 millió forint helyett a négy év alatt 58, 50 és 38 milliót fizetett ki a cég, ami több mint száz millió forinttal meghaladja az eredeti kiírásban szereplő összeget.

piac_sajtotajekoztato02kf

Ménesi közölte, hogy Botka László – mint munkáltató – nem tudott arról, hogy a cég ügyvezetője, Erdei Péter egyetemre járt, így arról sem, hogy az ügyvezető igazgató 1,7 millió forintos tandíját és a mintegy 1 milliót kitevő járulékokat az önkormányzati társaság fizette. Elmondta továbbá, hogy 2014 szeptembere és novembere között 66 ezer darab A/4-es szórólapot fénymásoltatott a piac 755 ezer forintért, ami Ménesi szerint nem a piacot volt hivatott reklámozni, hanem kampánycélokat szolgált, igaz – ahogy fogalmazott – ezt nem tudja bizonyítani. A piacigazgatóság az ügyészséghez fordul, csalás és hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést.

Az ügyben felkerestük Erdei Pétert is, amint reagál a sajtótájékoztatón elhangzottakra, közzétesszük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.