Közélet

Vasárnapi pihenőnap - Fideszes módosítások a KDNP-s javaslathoz

Vasárnapi pihenőnap - Fideszes módosítások a KDNP-s javaslathoz

2014. december 4., csütörtök
Vasárnapi pihenőnap - Fideszes módosítások a KDNP-s javaslathoz

Több ponton is változtatna két fideszes módosító indítvány az üzletek vasárnapi nyitva tartását korlátozó KDNP-s törvényjavaslaton.

A

Szatmáry Kristóf

, a nagyobbik kormánypárt képviselője által csütörtökön benyújtott módosító indítvány a törvényjavaslat címét is megváltoztatná: az üzletek nyitva tartásáról helyett a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szólna az előterjesztés. A módosító javaslat az eredeti előterjesztésben szereplő öt helyett egy vasárnap biztosítana lehetőséget a kereskedőnek arra, hogy saját döntése alapján nyitva tartsa üzletét. A parlament honlapján közzétett módosítás ugyanakkor engedélyezné az üzletek adventi - a december 24-ét megelőző négy vasárnap - nyitva tartását reggel 6 és este 10 között. A javaslat a családi kisvállalkozások működését továbbra sem akadályozná, ugyanakkor 200 négyzetméterben húzná meg az árusítótér felső határát 400 négyzetméter helyett a korlátozással nem érintett üzleteknél. A módosító indítvány bővítené a kivételek körét: a világörökségi területen található üzletekre és a vendéglátóhelyekre például nem vonatkozna a tilalom. Egy másik, Szatmáry Kristóf és

Lázár János

(Fidesz) által szintén csütörtökön benyújtott módosító javaslat szerint ugyanakkor a dohányboltok nem minősülnének kivételnek, tehát azokra is vonatkozna a vasárnapi nyitva tartás tilalma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.