Közélet

MSZP: védett természetvédelmi területek kerülhetnek fideszes kézre

MSZP: védett természetvédelmi területek kerülhetnek fideszes kézre

2014. december 29., hétfő
MSZP: védett természetvédelmi területek kerülhetnek fideszes kézre
nemzeti_parkok_magyarorszagon_mti

Az MSZP szerint a kormány értékes, védett természetvédelmi területeket tervez átjátszani "fideszes barátok" kezére.

Beke Károly

, a szocialisták elnökségi tagja sajtótájékoztatón beszélt erről hétfőn Budapesten, meg nem nevezett szakmai és civil szervezetek információira hivatkozva.Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormány személyében új kártevő tűnt fel a nemzeti parkok környékén. Beke Károly információi szerint 50 ezer hektár, a magyarországi környezetvédelmi területek mintegy 20 százaléka kerülhet át a Nemzeti Földkezelő Alaphoz. Ahhoz az alaphoz, amely korábban több visszaélésre adott lehetőséget, jelentős földterületeket átjátszva "

Simicska Lajos

,

Mészáros Lőrinc

és

Fazekas Sándor

barátainak" - fejtette ki. Az MSZP elnökségi tagja ezért azon félelmének adott hangot, hogy az alaphoz most átkerülő földek "ismét a fideszes baráti körnél landolnak". Beke Károly emellett kiemelte, hogy a feltételezett elképzelés a nemzeti parkok működését is súlyos veszélybe sodorná, hiszen a területek vezetőinek korábban is mintegy negyven százalékos forráskivonással kellett szembenézniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.