Közélet

Drogteszt: védelem vagy vegzálás? - szegedi honatyákat faggattunk

Drogteszt: védelem vagy vegzálás? - szegedi honatyákat faggattunk

2014. december 9., kedd
Drogteszt: védelem vagy vegzálás? - szegedi honatyákat faggattunk
drogok

Újabb vita bolygatja fel a közéletet: Kocsis Máté józsefvárosi polgármester pénteken vetette fel az éves kötelező drogteszt bevezetését a 12-18 év közötti fiatalok, újságírók és választott politikusok számára egy Facebook-bejegyzésben. B. Nagy László szerint a gyermekek védelme a legfontosabb, míg Szabó Sándor agyrémnek nevezte a javaslatot.

b_nagy_laszlo01_gs

"A kábítószerek terjedése súlyos problémát jelent hazánkban, amely ellen tennünk kell" - mondta el hírportálunknak

B. Nagy László

, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta,

Kocsis Máté

felvetése egy kezdeti, nem hivatalos közlés volt, és a kérdést illetően még szakemberekkel tárgyal a frakció a javaslat Országgyűlésnek való benyújtása előtt, valamint kiemelte, hogy a kötelező drogteszt alkalmazása csak egy módja a kábítószer-fogyasztás visszaszorítására. "A gyermekeink védelme a legfontosabb" - jelentette ki B. Nagy László, valamint hozzátette, hogy a politikusokat a döntéshozatal fontossága miatt, az újságírókat pedig a közvélemény-befolyásolási képesség miatt vetnék alá a teszteknek. B. Nagy László a Demokratikus Koalíció mai akcióját, aminek keretein belül

Szarvas Koppány Bendegúz

, a Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági szervezetének vezetője és három társa leadták vizeletmintáikat hétfőn a VIII. kerületi polgármesteri hivatal portáján, hogy így tiltakozzanak Kocsis Máté fideszes polgármester drogteszttel kapcsolatos javaslata ellen, úgy kommentálta: "az ellenzéki párt aktivistáinak lenne pár pozitív eredménye". Maga ugyanakkor bármikor áll egy drogteszt elébe - tette hozzá. "Ez egy teljes agyrém" - nyilatkozott

Szabó Sándor

, a Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselője. "Ha a Fidesz szerint a drogdílerek elszaporodását kell megakadályozni, akkor fogja el a bűnözőket" - fűzte hozzá. A képviselő szerint hatékonyabbá kell tenni a drogok elleni védekezést, a kormánynak többet kellene költenie a drogstratégiára. "Nonszensz, hogy 12 éveseket akarnak drogtesztre vinni, összességében utasítjuk el az egész javaslatot, a bűnmegelőzésre kellene többet fordítani, nem gyerekek vegzálására" - mondta.

szabo_sandor01_gs

Szabó Sándor kiemelte, hogy jelenleg drogstratégiára 100 millió forintot szán a költségvetés, a vizsgálatok terv szerinti elvégzése viszont 40 milliárd forintot emésztene fel, illetve a szocialista politikus élt a gyanúperrel, hogy újabb figyelemeltereléssel van dolgunk a drogprevenció napirendre hozását illetően. "A magam részéről bármikor vállalok egy drogtesztet" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.