Közélet

A Vakok Otthonában is megünnepelték a karácsonyt + FOTÓK

A Vakok Otthonában is megünnepelték a karácsonyt + FOTÓK

2014. december 22., hétfő
A Vakok Otthonában is megünnepelték a karácsonyt + FOTÓK
vakok_es_gyengenlatok_karacsonya02_gs

Karácsonyi ünnepséget tartottak hétfő délelőtt Újszegeden a Vakok Otthonában. Az eseményen a L.É.T. képviseletében Kothencz János és Német Ferenc is részt vett, akik egy karácsonyfával lepték meg az otthonban élőket.

Karácsony közeledtével az újszegedi Vakok Otthonának lakói is ünnepséget tartottak hétfő délelőtt. A rendezvényen tiszteletét tette

Dér Veronika

, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének elnökségi tagja, illetve a L.É.T. képviseletében

Kothencz János

és

Német Ferenc

. Utóbbiak közreműködésével egy hatalmas karácsonyfát is kaptak az itt lakók, melyet a helyi dolgozók díszítettek karácsonyi öltözetbe. "Hagyományosan minden évben karácsony előtt összehívjuk a hozzátartozókat, beszámolunk az elmúlt év eseményeiről és természetesen a szeretet ünnepével is mindig összekötjük ezt. Vannak olyan hozzátartozók, akik Salgótarjánban élnek, így ők évente csak ez az egy alkalommal tudnak ellátogatni ide" - hangsúlyozta

Ács Attiláné

igazgató. Az ápolókkal együtt közel 150 főt számlál az intézmény, a vakok és gyengén látók mellett mozgássérültek lakhelyéül is szolgál. Nagytermében versszavalással és egy rövid műsorral kedveskedtek a dolgozók, valamint egy szerény ajándékcsomagot is átnyújtottak az itt lakók számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.