Közélet

A szegedi Nagyállomáson várták a véradókat + FOTÓK

A szegedi Nagyállomáson várták a véradókat + FOTÓK

2014. december 12., péntek
A szegedi Nagyállomáson várták a véradókat + FOTÓK
veradas08_kf

Országos véradónapot hirdettek tizenöt város vasútállomásán, hogy az ünnepek alatt történt balesetek sérültjei is megfelelő ellátásban részesülhessenek. Szegeden a Nagyállomás épületében lehetett adományozni.

Nyolcadik alkalommal rendeztek Országos Vasutas Véradónapot pénteken. A MÁV, a Vasutasok Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülete, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az ország tizenöt nagyvárosában várta a véradókat napközben. Szegeden a vasútállomáson 10 és 16 óra között adományozhattak a bajba jutottak megsegítéséért. "Régóta hagyomány már, hogy az ünnepek előtt egy-egy partnerrel karöltve nagyobb véradó eseményeket szervezünk meg. Ezzel a karácsonyra hazautazó embereket még utoljára mozgósítani tudjuk év vége előtt, és segíthetjük belőle azokat az embereket, akik a kórházban kénytelenek tölteni az ünnepet" - mondta el a SZEGEDma.hu portálnak

Major János

. A véradásszervezési szakmai vezető szerint karácsony közeledtével az emberekben is nagyobb a segítségnyújtó hajlandóság, évente általában 5-600 fő jelentkezik a MÁV véradónapjára. A vasutasok mellett a pályaudvaron megfordulók is készségesen adományoztak. A véradókat a következő városok vasutas helyszínein várták: Békéscsaba, Budapest (Nyugati pályaudvar), Debrecen, Dombóvár, Hatvan, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tapolca.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.