Közélet

Jogot sértett a szegedi MSZP: valótlanságokat állítottak Kothencz Jánosról

Jogot sértett a szegedi MSZP: valótlanságokat állítottak Kothencz Jánosról

2014. október 11., szombat
Jogot sértett a szegedi MSZP: valótlanságokat állítottak Kothencz Jánosról
biro_birosag_per_itelet

A Csongrád Megyei Területi Választási Bizottság szombati döntésével eltiltotta az MSZP szegedi szervezetét a további jogsértéstől.

A Csongrád Megyei Területi Választási Bizottság (a helyi választási bizottság döntését megváltoztatva) szombaton megállapította: a "Botrány a szegedi Fidesz elmúlt négy évéről" című időszaki kiadványban a kiadó, az MSZP szegedi szervezete (szerkesztésért felel:

dr. Kozma József

) több valótlanságot állított

Kothencz Jánosról,

a Fidesz-KDNP-L.É.T. szegedi polgármesterjelöltjéről, ezzel megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét. A területi választási bizottság határozata szerint a kiadó szegedi MSZP Kothenczcel kapcsolatos tényállításai nem állnak a véleménynyilvánítás szabadságának védelme alatt, hanem a választási alapelvek megsértését jelentik. Éppen ezért a fent nevezett kiadvány kiadóját, azaz a szegedi MSZP-t eltiltották a további jogsértéstől. A polgármesterjelölt korábban azért nyújtott be kifogást az említett kiadvánnyal kapcsolatban, mert álláspontja szerint az a személyét illetően több valótlanságot tartalmaz, melyek őt kedvezőtlen színben tüntetik fel, ami nyilvánvalóan a választópolgárok előtti lejáratását célozza. A területi választási bizottság határozata ellen 3 napon belül lehet benyújtani bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet.

Kothencz kért elnézést a baloldali emberektől az MSZP hangneme miatt

A héten egyébként

a KTI fordult elsőként a nyilvánossághoz

azzal, hogy az MSZP személyeskedő, lejárató kampányba kezdett. „A demokratához méltó versengést elfelejtette a szocialista párt. Nem a programok megismerése mentén folyik a versengés, hanem egymás megsemmisítése az elsődleges az ultraliberális oldal számára, illetve a hatalom megtartása a fontos. Az MSZP a mocskolódásával bebizonyította, hogy nem méltó Szeged további vezetésére” – jelentette ki

Németh István, Szili Katalin

pártjának polgármesterjelöltje, aki Kothencz János javára lépett végül vissza. „Szánalmas. Talán ez a legmegfelelőbb minősítés arra a kiadványra, amely azt a gyalázatos történelmi időszakot idézi fel, amelyet minden szegedi undorral elutasít és amelyet mélységesen megvet. A szerkesztésért Kozma József, az MSZP szegedi elnökének vállalnia kell a felelősséget. De ne legyen kétségünk, a Kozma elnök úr által vállalt tartalom mögött ott vannak azok a személyek is, akik a jelenlegi hatalmukat féltik. Akik egy elvérzett, levitézlett politika haldoklásának utolsó pillanataiban úgy vélik, hogy nincs vesztenivalójuk, ezért nem átallnak legfőbb kihívójukat bemocskoló hazugságkiadványt megjelentetni. Hát ilyen nagy a baj? Ekkora a félelem? Valóban gyurcsányi mélységekbe kell ahhoz merülni, hogy megvívjuk a választók szavazataiért folytatott versenyt?” - ezt pedig Kothencz János mondta az MSZP kampányáról, egyúttal ellenfelei helyett is elnézését kért „a baloldali értékeket valló emberektől azért a mocskolódásért, amit egy magát baloldalinak nevező párt vezetőitől kellett elszenvedniük.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.