Közélet

Szabadidőközpontot alakítana ki a Franciahögy és Harmónia lakóparknál Pomázi Miklós + FOtÓK

Szabadidőközpontot alakítana ki a Franciahögy és Harmónia lakóparknál Pomázi Miklós + FOtÓK

2014. szeptember 10., szerda
Szabadidőközpontot alakítana ki a Franciahögy és Harmónia lakóparknál Pomázi Miklós + FOtÓK
utcaforum_pomazi14_gs

A Kodály szabadidőpark kialakításával és a kiserdő rendbetételével biztosítanának közösségi tereket a Franciahögy és Harmónia lakópark környékén élőknek, ahol a közbiztonság helyreállítása is komoly feladat - a városrészben lakossági fórumot tartott Kothencz János polgármesterjelölt és Pomázi Miklós önkormányzati képviselőjelölt.

A Bálint Sándor utcában tartott lakossági fórumot

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt, valamint a városrész önkormányzati képviselőjelöltje,

Pomázi Miklós

és

Kalmár Ferenc

képviselő. Ezúttal a Franciahögy és Harmónia lakópark környékén élő emberek panaszai kerültek terítékre.

Visszatérhetnek a Kodály Téri Napok

"Függetlenül attól, hogy októberben milyen eredmény születik, már elmondható, hogy egyre többen szeretnének egy olyan politikai irányt, amely a valódi problémákra nyújt megoldást" - mondta a fórumon Pomázi Miklós. A képviselőjelölt szerint rendkívül fontos az itt él emberek számára közösségi tereket kialakítani, melyre konkrét elképzelések is születtek. A Kodály téri játszótérből és a mellette lévő füves területből alakítanák ki a Kodály szabadidőparkot, amelyet kibővítenénk a Kodály téri iskola, vagyis a Kossuth Zsuzsanna tagintézmény közösségi és sportcélú fejlesztésével. Ezzel a fejlesztéssel párhuzamosan megszépítenék, élhetőbbé tennék a köztereket, fa- és virágültetéssel, területrendezéssel megszépülne a városrész központja és környezete, új padokat, szemeteseket helyeznének ki és az állattartók számára kutyaürülék gyűjtőket is biztosítanának. Tervei közt szerepel a Kodály Téri Napok újjáélesztése is, amely fiataloknak és időseknek egyaránt tartalmas kulturális szórakozást jelentene.

Kihasználatlan lehetőségek tárházát szolgáltatja a városrészben található kiserdő is, amely jelenleg az erdészeti szakközépiskola gondozásában van, szeretnék azonban az itt élők számára is kibővíteni azt: a terület rendezésével, egy jól járható ösvény kialakításával a városrész lakói is örömüket lelhetik ebben a ritka és értékes városi zöldövezetben. A helyi lakosok felvetései között szerepelt a járdák, kerékpárutak rendbetétele, valamint a Kukorica utcában található teniszpálya felújítása, kibővítése is. Sokan panaszkodtak betörésekre és kerékpárlopásokra is, melyek száma az utóbbi években megnövekedett - Pomázi Miklós szerint erélyesebb rendőri és polgárőri jelenlét lenne szükséges az emberek biztonságérzetének helyreállításához, melyhez a rendőrőrs visszahelyezése nagyban hozzájárulna.

Kothencz: életszerű problémákra életszerű megoldásokat!

Az elmúlt hetekben már negyedik alkalommal tett látogatást a városrészben Kothencz János, az itt élőkkel konzultálva így teljes képet kapott a helyieket érintő problémákról. Garantálta: amennyiben a választók megtisztelik bizalmukkal, úgy az elkövetkező öt évben a városközponti díszburkolat helyett az életszerű problémák megoldásával hálálná azt meg. "A közösségi terek élhetőbbé tétele és a közbiztonság visszaállítása a két leggyakrabban megfogalmazott kérés az itt élőktől, illetve szó esett a tartós munkahely beruházásokról is. Az emberek életszerű problémafelvetéseire fogalmazzuk meg a javaslatainkat, melyeket nemsokára bárki elolvashat: a választókerületekre lebontott programokat hamarosan minden lakó postaládájába eljuttatjuk" - mondta a polgármesterjelölt. Kiemelte: fontos a harmadik híd és a fedett uszoda megépítése, de emellett az itt élő emberek hangját is meg kell hallani, hiszen ők maguk alkotják Szegedet. Pártállástól, hovatartozástól függetlenül minden embert képviselni kell egy felelős városvezetőnek - mondta el a fórumon. Kothencz János hangsúlyozta: most a szegedi emberek kezükbe vehetik a sorsukat, hiszen rajtuk múlik az, hogy sikerül-e a városnak felébredni abból az álomvilágból, amelyben az elmúlt években ringatta a jelenlegi városvezetés. "Mindazt, amit a jelenlegi városvezetés képvisel és ígér, nem más, mint illúzió. Nem kívánok az elmúlt 12 év teljesítményének értékéből semmit sem elvitatni, de a tény attól még tény marad: a jelenlegi városvezetés mögött már nincs semmi, pártjuk eladósodott, önmagát sem képes már finanszírozni. Botka László mögött jelenleg csupán Gyurcsány Ferenc áll, míg mögöttünk egy 2/3-os többségű kormány - nem is kérdés, hogy melyikünknek van nagyobb esélye érdemi változtatásokat elérni" - hangsúlyozta Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.