Közélet

Pomázi Miklós: Erős közbiztonságot a 9-es választókerületbe!

Pomázi Miklós: Erős közbiztonságot a 9-es választókerületbe!

2014. szeptember 30., kedd
Pomázi Miklós: Erős közbiztonságot a 9-es választókerületbe!
panel01_gs

A nagyobb közbiztonság érdekében körzeti rendőrőrs felállítását és közterületi kamerarendszer telepítését is tervezi Pomázi Miklós a 9-es választókörzet, Északi és Rókus városrész, Franciahögy és Harmónia lakópark képviselőjelöltje.

A lakók nagy része a rossz közbiztonságra panaszkodott az Északi városrészben a „Tervezzük együtt…!” címmel útjára indított bejárássorozaton is, amin

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje és

Pomázi Miklós

, a 9-es körzet önkormányzati képviselőjelöltje hallgatta meg az ott élők problémáit. Fontosnak tartják, hogy a lakók biztonságban érezzék magukat.

Rendőrőrs az Északi városrészben

Pomázi Miklós, a Fidesz-KDNP-L.É.T. Egyesület által támogatott képviselőjelölt elmondta, számos kihasználatlan helyiség áll rendelkezésre a rendőrőrs kialakításához. „Terveim között szerepel egy körzeti rendőrőrs kialakítása, illetve egy folyamatosan bővülő, közterületi kamerarendszer kiépítése is. Ezek kitelepítése a fokozottabban veszélyeztetett csomópontoknál kezdődne” – tudatta a képviselőjelölt. Pomázi Miklós programjában kiemelt szerepet tulajdonít a biztonságosabb környezet kiépítésre. A képviselőjelölt folyamatosan járja a választókerületét és gyűjti a lakossági észrevételeket, javaslatokat. Mint elmondta „erélyesebben fellépő rendőrségre és állandó közterület- felügyeletre van szükség az éjjeli rendontás, rongálások és szemetelés ellen. Megválasztásom esetén körzeti rendőrőrs felállítását, folyamatosan bővülő köztéri kamerarendszer kiépítését és fokozottabb gyalogos járőrözést fogok szorgalmazni. Emellett mindent megteszünk a kerékpárlopások visszaszorítása érdekében is”.

Este félnek az utcára menni a lakók a kiserdőnél

„A kiserdő és környéke eléggé elhagyatott, éjszakánként nagyon sötét van, és rendszerint hajléktalanok fészkelik be magukat, így a lakosok jószerivel csak akkor mennek arra este, ha nagyon muszáj” – panaszolta egyik lakó. „Ezt a területet célszerű lenne úgy kialakítani, hogy pihenésre, sportolásra egyaránt alkalmas legyen. Megfelelően ki kell világítani, ezzel is növelve a közbiztonságot” – árulta el terveit az Északi és Rókus városrész, Franciahögy és Harmónia lakópark képviselőjelöltje. Pomázi Miklós hozzátette, szeretné, ha az itt élők kedvelt pihenőhelye lenne a kiserdő, mert régen aktív közösségi élet folyt benne és ritka, hogy ilyen nagy zöld terület található egy lakótelepen. „Biztonságossá, megvilágítottá kell tenni, ahol szükséges ritkítást végezni és a gyalogos, futó-, valamint kerékpáros ösvényt kiépíteni” – részletezte.

Bejaras_kothencz_pomazi_garzo04_gs

Randalírozó fiatalok esténként

Nagyon sokan panaszkodtak az egész körzetben a rongáló, hangoskodó és bandázó fiatalokra, akik esténként megszállják a játszóteret, parkokat. A Bálint Sándor utcában lakó Kiss Jánosné elmondása szerint néhol még a padokat is fel kellett szedetni, mert esténként a megszállták a hangoskodók. Azért, hogy a fiatalok jól és hasznosan, mégis élményekkel gazdagodva töltsék idejüket állandó élménynapközik és szünidei táborok működtetését tervezi a képviselőjelölt. „Sokan mondták, hogy éjszaka, főként a fiatalok hangoskodnak és rongálnak. Ha létrehoznánk a körzeti rendőrőrsöt, vagyis több járőr lenne a körzetben, és ha a kamerarendszer is kiépülne, talán ezeknek lenne egyfajta elrettentő hatása a rongálás megfékezése érdekében. De fontos az is, hogy a fiataloknak alternatívát is kínáljunk: egy késő estig nyitva tartó lakótelepi ifjúsági klub létrehozásával azok a fiatalok is hasznosan tölthetnék szabadidejüket, akiknek erre otthon vagy egyéb okok miatt nincs lehetőségük. Ha ezek az elképzelések megvalósulnak, akkor talán sikerül az utcáról inkább a közösségi szórakozás és a tartalmas kikapcsolódás felé terelni a fiatalokat, hogy ne csellengjenek este az utcán” – mondta Pomázi Miklós, aki szerint erről is dönthetünk október 12-én. Emlékeztetett arra is, hogy Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. polgármesterjelöltje programjában kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra. Célként jelölte meg a ingyenes nyári táborok kiterjesztését, és különösen a hátrányos helyzetű fiatalok szabadidejének értelmes eltöltésére is nagy gondot fordítana. Ezért minden városrészben – különösen a lakótelepeken – tervez állandó élménynapköziket létrehozni, ahol a sporttól a kézműves foglalkozásokig változatos programokat biztosítanak a fiataloknak szakemberek gondoskodása mellett. Az ehhez szükséges közösségi terek korszerűsítése, felújítása is választási programjának részét képezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.