Közélet

Modernizálja utcanévtábláit Bordány - QR kód segíti az informálódást

Modernizálja utcanévtábláit Bordány - QR kód segíti az informálódást

2014. szeptember 4., csütörtök
Modernizálja utcanévtábláit Bordány - QR kód segíti az informálódást
bordany_utcanevtabla

Bordány Nagyközség Önkormányzata a következő hetekben új útiránnyal és QR kóddal ellátott utcanévtáblákat helyez ki a közterületekre.

A régi utcanévtáblák szerkezete megmarad, ezeket lefestik, viszont a tábla rész teljesen új felépítéssel és plusz információkkal rendelkezik majd. A táblán az utcanevek mellett a házszámok irányát is feltüntetik, ami a Bordányba érkező vendégek és turisták számára könnyebb eligazodást jelent a házszámok között. További fontos változás, hogy az új táblákról már megismerhető lesz, kiről is kapta az adott utca, tér, park a nevét, hiszen okostelefon és QR kód segítségével rövid ismertető is lekérhető lesz, magyar és angol nyelven egyaránt. „A táblák felújítása már időszerű volt, viszont szerettük volna, hogy ezzel egyidejűleg fontos és hasznos plusz információkat is elhelyezzünk rajta. A számozás irányára vonatkozólag többször kaptunk jelzést, hogy ezeket jó lenne szerepeltetni az utcanévtáblákon, ezért is tartottuk fontosnak ezeknek az igénynek a teljesítését. A QR kódos, két nyelvű ismertető azt gondolom egyedülálló lesz a térségben, így akár kíváncsiskodásból is utánanézhetünk egy-egy névnek, hogy tudjuk, kiről is kapta nevét a terület” – mondta el

Kiss-Patik Péter

alpolgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.