Közélet

Garzó Márk: Meg kell törni az emberek közönyét! + FOTÓK

Garzó Márk: Meg kell törni az emberek közönyét! + FOTÓK

2014. szeptember 28., vasárnap
Garzó Márk: Meg kell törni az emberek közönyét! + FOTÓK
csaladi_nap_garzo_mark16_gs

A kreativitásé és az alkotómunkáé volt a főszerep Garzó Márk családi napján, Makkosháza, a 8-as körzet képviselőjelöltje a Vértóhoz ezúttal kézműves-foglalkozásra invitálta a makkosháziakat.

Míg

Garzó Márk

első családi napján

a költészeté és a zenéé volt a főszerep, ezúttal kézműves-foglalkozásra invitálták a Vértóhoz a környékbelieket. A 8-as körzetben, Makkosházán a kormánypártok és a L.É.T. Egyesület támogatásával induló jelölt portálunknak elmondta, az volt a célja, hogy a kreativitás és a művészet kerüljön előtérbe a rendezvényen, mert így az emberek meg tudják mutatni belső értékeiket. „Édesanyám keramikusművész, ő tartott egy rövid gyorstalpalót az érdeklődőknek, és mindenkinek segített abban, hogy elkészíthesse az általa kitalált figurát” – tette hozzá. Egy minikiállítást is rendeztek a családi napon, Garzó Márk arra kérte a környékbelieket, hozzák el azokat az alkotásokat, amelyeket készítettek, így egy asztalon mézeskalácsház, gyöngyökből készített ékszerek és hímzett terítők is sorakoztak. Oklevéllel és egy ajándékcsomaggal díjazták a legszebb műveket, és a természetesen az aszfaltrajzverseny ifjú résztvevői sem távoztak üres kézzel Garzó Márk családi napjáról. „Azért szervezünk családi napokat, mert kell törni az emberek közönyét, de ez egy hosszabb folyamat. Az a célom, hogy jól érezzék magukat az emberek, közelebb kerüljenek egymáshoz. Sajnos tapasztaltuk azt is, hogy a plakátjainkat leszedik vagy kiveszik a postaládákból a szóróanyagokat egyesek, így nem adják meg az esélyt a többieknek, hogy informálódjanak a rendezvényről” – mondta el a képviselőjelölt. A kormánypártok és a L.É.T. támogatásával induló polgármesterjelölt,

Kothencz János

is a valódi közösségek fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, a rendszerváltás után megszűntek a kötelezőj ellegű közös programok, és nem váltotta fel azokat semmi, pedig az emberek igénylik azt, hogy közösségben legyenek.

Egy-egy ilyen családi rendezvény természetesen arra is kiváló lehetőséget nyújt, hogy Garzó Márk informálódjon a lakosságtól, milyen megoldandó feladatok vannak a 8-as körzetben. „A legtöbben a választási programomra kíváncsiak, melyben az egyik legfontosabb elem a közbiztonság javítása, illetve a Kothencz János polgármesterjelölt által kidolgozott javaslat, mely a panelházak közös költségeinek a csökkentését eredményezheti. A napkollektorok beüzemelésére gondolok, mely fejlesztést lakossági önerő szeretnénk végrehajtani” – közölte. A L.É.T.-es koordinátorként is tevékenykedő önkormányzati képviselőjelölt úgy látja, ezek a legfontosabb megoldandó feladatok, és csak ezután következhetnek az esztétikai fejlesztések, például faültetés vagy éppen padok kihelyezése Makkosháza több pontján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.